Mirjana Đoković: Neću poslušati savet Dveri, rezultati pokazuju da resor ekologije dobro funkcioniše

7
567
Mirjana Đoković

ČAČAK – Pomoćnica gradonačelnika za zaštitu životne sredine Mirjana Đoković oglasila se povodom današnjeg saopštenja za javnost Dveri u kom se traži njena ostavka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

S obzirom da sam informisana o javnom zahtevu predstavnika Dveri da traže moju ostavku, u prilog te činjenice iznosim sledeće podatke:

O realizaciji budžeta resora ekologije u prethodne tri godine svedoče izveštaji izvršenja budžeta Grada Čačka koji su objavljeni na sajtu Grada Čačka, kao podaci o procentu izvršenja. U 2016. godini, sredstva budžetskog fonda realizovana su 86% u odnosu na plan. Za 2017. godinu realizacija budžetskog fonda 92,69%, a u 2018. godini aktivnosti su izvršene 97,74%.

Aktivnosti na resoru, zajedno sa pomoćnikom Gradonačelnika obavljaju stručne službe Grada Čačka, a ishod rezultata sa aktuelnih konkursa nije uvek pozitivan i Grad Čačak nije jedina lokalna samouprava koja mora da u svakom konkursu dobija finansijska sredstva. U prilog ove tvrdnje, predstavnici Dveri ignorišu činjenicu da je Grad Čačak prva lokalna samouprava u Srbiji koja je započela rekultivaciju i sanaciju deponije Prelići i vrednost tog posla je 43,6 miliona i ta sredstva su opredeljena putem javnog poziva resornog ministarstva.

U toku je potpisivanje sporazuma sa Ministarstvom životne sredine za realizaciju Projekta primarne separacije otpada u Gradu Čačku, čija je vrednost 880.858 hiljada evra .Takođe, projekat koji realizuje i prati sa JKP Komunalac Čačak resor ekologije i stručne službe. Sagradili smo i pustili u rad Transfer stanicu 1. marta 2016 godine, čija vrednost je oko milion evra, od toga 778.000 evra su donacija SIDE.

U toku je priprema kompletne projektne dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda i vrednost posla je oko 350.000 evra, takođe realizaciju vrši resor ekologije a sredstva su dobijena iz donacija.

Što se tiče naših javnih preduzeća, nemam nikakvu dilemu kada su u pitanju transferi i ulaganje u njihove aktivnosti kada je reč o zaštiti životne sredine. U poslednje tri godine zasađeno je oko 2.500 novih stabala, sagrađena je kompostana u JKP Gradsko zelenilo, izgrađena su 24 reciklažna platoa na seoskom području i postavljena 23 podzemna kontejnera. Svaka aktivnost odobrena je od strane resornog ministarstva i usvojena od strane Skupštine Grada Čačka, ali na Skupštini se mora prisustvovati, mora se čitati skupštinski materijal i opravdati poverenje građana, pa bi se i znale određene činjenice.

Kada je reč o poverenim poslovima, resorno predsedavam i Lokalnim savetom za zapošljavanje i izvršenje budžeta u prethodne tri godine je u jako visokom procentu od 99% i Grad Čačak ima najbolji rezultat kada je u pitanju kreiranje lokalne aktivne politike zapošljavanja i nosi mesto lidera u toj oblasti.

Kada se govori o Moravi, Grad je sve učinio u okviru svojih nadležnosti.Uložio je ogromne napore na sanaciji zagađenog područja i redovnog monitoringa. Svi mi koji radimo u okviru svojih nadležnosti, radimo odgovorno i odgovaramo politici koja nam je poverila određene zadatke. Nije mi svojstveno da se krijem od bilo koga, a kada je lik i delo predsednika Aleksandra Vučića u pitanju, ponosna sam na sve dosad učinjeno za naše sugrađane.

Smatram iluzornim ponavljati činjenice koje su svima dobro poznate i dosada u više navrata iznete. Ali evo još jednom: Zapadna Morava je vodotok prvog reda, a za vodotok prvog reda nadležno je javno preduzeće “Srbijavode“.

I na kraju, neću poslušati savet predstavnika Dveri, o tome da li ću raditi posao pomoćnika Gradonačelnika, o poslu koji mi je poveren oni ne odlučuju, o tome vodi računa jedna odgovorna vlast kojoj pripadam i Gradonačelnik Grada Milun Todorović, koji mi je rešenjem poverio ovaj posao.

Izvor: Info-lider

Prethodni članakČačanska Gimnazija među 20 najuspešnijih škola u regionu
Sledeći članakSjajni Borac savladao Mornar iz Bara

7 KOMENTARA

  1. Simbol propasti naseg grada, zajedno sa Bojovicem. Dakle, promenili sve moguće stranke, obrazovanje na privatnom fakultetu i to sve preko veze, dan radnog staza nemaju van politike, bave se svim i svacim kao stručnjaci opšte prakse… Samo se postavlja pitanje ko je ovde lud i ko za ovakve može da glasa ???

  2. Pa tvoje kolege ne čitaju materijal. Samo par ljudi iz opozicije je čitalo i uvek vam davalo logične kritike. Vaše manipulisanje istinom je doseglo tragične i pogubne rezultate.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here