Mladi lekar iz Čačka koji je oboleo od korone: Teško je videti čoveka kome se pluća raspadaju i gasi se

0
5269

Lekar Srđan Obradović (27) iz Čačka, koji je bio na prvoj liniji odbrane od korone, i sam se zarazio opakom infekcijom radeći svoj posao!

Doktor Obradović na radnom mestu sa kolegama; foto: Privatna arhiva

Mladi medicinar inače je zaposlen u službi angio-sale Opšte bolnice u Čačku, ali se dobrovoljno prijavio da pomaže kolegama na infektivnom odeljenju.

Osećao sam izuzetnu malaksalost, ne mogu da opišem tu nesposobnost čoveka da podigne ruke, bio sam nemoćan. Posle toga sam dobio blagu temperaturu, 37,4, bolove u mišićima, zglobovima. Bili su to dovoljni simptomi da posumnjam na koronu, što se i potvrdilo – rekao je za Kurir Obradović, koji je bio u u KC Kragujevac, a sada u izolaciji čeka drugi negativan test. Veli i da ne zna gde se tačno zarazio.

Ne zna gde se i na koji način zarazio: Dr Lazar Obradović; foto: Privatna arhiva

Od kolega niko nema simptome. U kontaktu sam bio jedino sa suprugom, koja je takođe zdravstveni radnik, i sada je u izolaciji. Imali smo zaštitnu opremu, stvarno nije fraza, sve smo imali – od alkohola, skafandera do maski. Vodilo se računa o tome, pa mi ostaje misterije kako sam se zarazio.

On se osvrnuo i na mesec dana rada na prvoj liniji odbrane od novog virusa:

Mnogo je teško kad vidite da je čovek umro i da ga iznose u kesi. Iskreno, to mnogo pogađa sve kolege. Teško je videti nekoga da mu se pluća raspadaju i da se gasi. Ne znam kako je u ratu, ali ovo je možda slično!

Izvor: Kurir

Prethodni članakBroj zaraženih u odnosu na broj testiranih ponovo iznad dva odsto
Sledeći članakGrupa od 18 intelektualaca, među kojima su i Čačani, uputila apel Obradoviću da prekine štrajk glađu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here