Mladićima koji ove godine postaju punoletni upućen poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

1
142

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne, upućen je mladićima rođenim 2002. godine kao i starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu definisanu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane (deo Obaveze odbrane).

Izvor: MNA

Prethodni članakMladi Čačanin Vuk Radojičić protiv Albe postigao 48 poena!
Sledeći članakGoran Mileusnić o Neđeljku Đuroviću: Samo jednom me je pogledao kao da me pita – „Šta je, šta je bilo?“

1 KOMENTAR

  1. A tom zakonu o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi ne podležu ministri odbrane? Ako je do lekarskih nalaza imaju i naša deca ravne tabane, kratkovidost… a i dobro znaju kakvi autoriteti su za poštovanje!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here