Momirović: Obilaznica oko Gornjeg Milanovca biće gotova do maja 2023.

4
423

GORNJI MILANOVAC – Opština Gornji Milanovac do maja sledeće godine dobiće pristupnu saobraćajnicu na auto-put “Miloš Veliki“, što je najveća investicija u ovu opštinu u poslednjih 60 godina, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem vanredno obišao radove na obilaznici oko Gornjeg Milanovca.

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Želeo sam i lično da se uverim kako teku radovi na ovoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane. Ako se zbog otežanih vremenskih uslova nije moglo raditi na gradilištu, radilo se na neophodnim propratnim radovima i nijednog trenutka se nije stalo. Saobraćajnica će biti izgrađena po svom savremenim standardima, do maja sledeće godine kako je prvobitno planirano i tu nema odstupanja. Ovo je projekat vredan 30 miliona evra koji se realizuje uz pomoć naših poslovnih partnera iz Kine. Kad se završi značiće dolazak novih investitora i veće plate građenima i zato je potpuno besmislena opstrukcija ovog projekta od strane pojedinih medija. Ali, izbori se bliže i onda koriste svaku priliku da obezbvrede ono u šta mi ukažemo ogroman trud i napor, a sve u cilju boljeg života naših građana – naglasio je Momirović.

On je napomenuo da će se izgradnjom planirane saobraćajnice povezati postojeća i buduća industrijska zona na teritoriji opština Gornji Milanovac sa Koridorom 11 po najoptimalnijoj ceni.

Predsednik opštine Gornji Milanovac zahvalio se ministru za nesebičan doprinos na ovom projektu i istakao da će žitelji Milanovca to znati da cene.

Svakodnevno pratimo radove na pristupnoj saobraćajnici od Takova do Gornjeg Milanovca, svi pripremni radovi su u toku i neće se izaći iz okvira dogovorenog ugovorom iako nam vremenski uslovi ne idu na ruku – rekao je Kovačević.

Izgradnja buduće obilaznice predstavlja novu vezu između Ibarske magistrale i autoputa “Miloš Veliki“ kod petlje Takovo). Dužina obilaznice iznosi oko 9,5 km i projektovana je za brzinu od 60 kilometara na čas. Ugovorna vrednost projekta iznosi 30,5 miliona evra, a predviđeni rok za završetak radova je maj 2023. Izvođač radova je “Power Construction Corporation of China Limited“.

Izvor: Novosti, Morava info

Prethodni članakKrizni štab sledeće nedelje o ukidanju kovid propusnica
Sledeći članakMarinović: Igramo protiv ekipe koja je u najboljoj formi u celoj ABA ligi

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here