Moto kros vozači iz Čačka pokazali dobru formu na trci u Rogatici

0
251

ČAČAK – U nedelju su u Rogatici, u organizaciji AMD Rogatica, održane trke za Otvoreni šampionat BIH u disciplini moto cross, koje su protekle u znaku jubileja – 60 godina tradicije održavanja moto trka. Pored domaćih takmičara, učestvovali su i vozači iz Hrvatske i Srbije. Vozači naša dva kluba MK Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak pokazali su da se nalaze u dobroj formi pred nastavak šampionata.

Sleva na desno: Rajević, Čolović i Ivanović, klasa tourist; foto: FB/Đorđe Čolović

Takmičari su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX tourist i MX veterani.
U klasi MX85 u konkurenciji vozača iz Hrvatske, BIH i Srbije pobedila je Mia Ribić iz Hrvatske, dok je drugi bio vozač MK Tanasko Rajić iz Čačka Vuk Drmanac, a treći vozač domaćina Mihailo Ćajić.

U klasi MX2 vodeći u našem šampionatu Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić osvojio je I mesto ispred Milića Zimonjića iz MK Zlatibor, a treći je bio Milan Vukajlović, takodje iz Mk Tanasko Rajić.

U klasi MX1 vodila se velika borba za prva tri mesta, ubedljiv je bio Matej Jaroš, drugi Petar Kundid, obojica iz Hrvatske, a treće mesto zauzeo je vodeći u našem šampionatu Miloš Đorđević iz ekipe Termorad AMSK Čačak.

U klasama MX tourist i MX veterani je takođe bilo velike borbe na radost mnogobrojne publike. U klasi MX tourist pobedio je Đorđe Čolović iz ekipe Moto land iz Beograda, drugo mesto je zauzeo Vlade Rajević iz ekipe Termorad AMSK Čačak, a treće Krunoslav Ivanović iz Hrvatske.

Sleva na desno: Milić Zimonjić, Nenad Petrović i M.Vukajlović; foto: FB/Nenad Petrović

U klasi veterana prvo mesto je osvojio Miroslav Milojević iz BIH, drugi je bio Dejan Paunović iz MK Tanasko Rajić, a treći Željko Pavlović iz BIH.

Ova trka je poslužila našim takmičarima kao odlična priprema za nastavak Otvorenog šampionata Srbije, na trci koja se održava sledećeg vikenda na stazi „Trešnjari“ u Kraljevu.

Autor: S. Tanasković

Prethodni članak“Ulica zanatskog srca“ u Atomskoj banji
Sledeći članakPokretanje postupaka protiv direktora pojedinih škola u Milanovcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here