“Mozzart“ donira 100.000 evra zdravstvenim ustanovama, prva uplata bolnici u Čačku

2
2025

ČAČAK – Donacije kompanije “Mozzart“ za borbu protiv korona virusa se nastavljuju – novi deo donatorskog paketa je finansijska pomoć za bolnice od 100.000 evra! Prva ustanova u koju će biti prosleđen novac je Opšta bolnica u Čačku.

Kompanija “Mozzart“, na čijem je čeli Čačanin Dejan Čakajac, do je sada donirala ukupno 400.000 evra za borbu protiv ovog opakog virusa, a dala je i nemali doprinos državi i zajednici kada je u pitanju volonterski rad zaposlenih.

U našoj zemlji postoji nekoliko glavnih centara za tretiranje COVID-19, ali bez obzira na to, gotovo sve bolnice u Srbiji će biti pogođene pandemijom. Kako je virus korona uticao na rad bolnice u Čačku, objasnio je direktor ove zdravstvene ustanove u gradu na Moravi dr Miroslav Sretenović.

U poslednjih nekoliko dana povećava se broj pacijenata sa znacima respiratornih infekcija, koje su i mogu biti povezane s virusom korona. Kao potvrda toga, povećava se i broj testiranih i broj pacijenata, pozitivnih na COVID-19. Naravno da se takva situacija odrazila i na rad čačanske bolnice. Morale su biti primenjene mere reorganizacije, kako prostornih kapaciteta, tako i preraspodela kadrova. Neka odeljenja su predodređena za prijem ozbiljnih slučajeva bolesti i formirani su timovi za nadzor i lečenje tih pacijenata. Isto tako, treba organizovati i lečenje drugih pacijenata, koji nisu u vezi sa COVID-19 infekcijom, a zaslužuju bolničko lečenje. Kapaciteti bonice su opterećeniji i zahtevaju povećano angažovanje svih resursa i povećanu potrošnju svih sredstava za rad – kaže dr Sretenović.

Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji svaka pomoć je dobrodošla i preko potrebna, kako bismo svi zajedno lakše prošli kroz ovu zaista vrlo ozbiljnu i potencijalno vrlo opasnu situaciju.

U skladu s tim, donacija kompanije Mozzart je vrlo dragocena i daće značajan doprinos i značaj u zajedničkoj borbi. U to ime izražavamo veliku zahvalnost kompaniji Mozzart, u ime svih naših pacijenata i u ime svih zaposlenih čačanske bonice – istakao je dr Sretenović.

Izvor: Mozzart sport

Prethodni članakDva nova prijema na infektivno odeljenje bolnice, jedan pacijent priključen na respirator
Sledeći članakTaksista (69) oboleo od korone prebačen u KBC Kragujevac, rekao da je poštovao izolaciju i da nije taksirao

2 KOMENTARA

  1. U Beogradu su jos uvek otvorene kockarnice i kladionice Mozzart. Njihov direktor izjavljuje za medije „Naša opredeljenost da budemo društveno odgovorna kompanija ne prestaje ni u ovom teškom trenutku.“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here