Muke meštana naselja u blizini čačanske bolnice: Zbog komšije danima plivaju u fekalijama!

2
1017

ČAČAK – Neverovatno je da zbog jednog čoveka, kome nijedna služba ništa ne može, 20 ljudi pliva u fekalijama. Od smrada ne može da se diše, po dvorištima su nam, da izvinite, govna, samo što nam još u kuću ne ulaze… Ovo vam je primer kako u Srbiji komšija može da vam zagorča život!

Fekalije plivaju po dvorištima; foto: V. Ilić

Meštani čačanske Ulice dr Dragiša Mišović, nedaleko od ovdašnje bolnice, ovako za “Novosti” prepričavaju muku koja ih je zadesila još 2. oktobra, i traje do današnjeg dana. Njihov sused T. S. kroz čije dvorište prolazi kanalizaciona cev, koja je zapušila i zbog čega se fekalije izlivaju na sve strane, već više od dve sedmice ne dozvoljava nadležnim službama iz JP “Vodovod”, ali ni komunalnoj policiji da priđu šahtu na njegovom imanju i otpuše cev.

Čim smo primetili da se šahtovi izlivaju slučaj smo prijavili komunalnoj policiji i “Vodovodu”. Kada su radnici došli sa cisternom, T. S. je zatvorio kapiju dvorišta i nije im dozvolio da uđu. Kažu da je tražio novac od nadležnih u “Vodovodu” da ih pusti u dvorište, ali oni na to nisu pristali. Verujte, ovde bukvalno ne može da se diše. Nas dvadesetoro, od čega je skoro polovina dece, postali smo žrtve obesnog čoveka. Noćima ne spavam, jer teški sam astmatičar, stalno sam držala prozor od spavaće sobe otvoren, ali sada moram da se zablindiram, jer smrad je nesnosan. Pre neko veče sam završila u Urgentnom – rekla nam je Mirjana Gujaničić, čije imanje se našlo pod fekalijama.

Čitavim krajem širi se nesnosan smrad; foto: V. Ilić

Komšije Nada Tanović, Ivan Veljković, Miodrag Perović dodaju da strahuju za svoje i zdravlje svoje dece, jer se plaše kakve zaraze, pošto su fekalije danima u potocima tekle kroz njihova dvorišta. Vele da se radi o pravoj ekološkoj klatastrofi, kojoj na put ne može niko da stane, pa kažu i da su država i njene službe u ovom slučaju zakazali.

Dolazila je i policija, ali to nije u njihovoj nadležnosti. Slučaj je došao i do suda. Najviše nas je razočarala izjava sudinice koja je postupala u našem predmetu i koja je rekla da “ništa nije hitno”. Možda njoj nije hitno, ali nama jeste, i te kako, jer su nam govna stizala do kućnog praga. Mi čak sumnjamo da je komšija, koji, inače, ne živi u toj kući, već su mu tu živeli pokojni roditelji, namerno zapušava cevi, a sve kako bi uspeo da od “Vodovoda” naplati novac – pričale su nam juče oštećene porodice.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, spor između T. S. i “Vodovoda” traje još od 2012. godine, kada je protiv njih on podneo tužbu pred čačanskim Osnovnim sudom, a nakon što se prvi put izlila kanalizacija u njegovom dvorištu. Tada je tražio određenu svotu novca za nadoknadu štete, ali to je komunalno preduzeće odbilo da plati.

Ne želim da se mešam u rad suda. Ali, ono što znam je da je poslednji put od mene tražio 2.000 evra kako bi dozvolio radicima našeg preduzeća da uđu u njegovo dvorište. Ruke su nam potpuno bile vezane. Na kraju smo nekako uspeli da otpušimo cev sa ulice, ali ne znam koliko će to trajati i kada će ponovo zapušiti. Ne znam da li to neko namerno radi, ali znam da smo iz cevi izvukli metalnu žicu, i pitam se otkud ona tamo. Njemu je juče uručeno sudsko rešenje po kome mora da dopusti radnicima da uđu na njegovo imanje – kazao nam je Božo Gavrilović, tehnički direktor JP “Vodovod”.

Dvorište T. S, gde je cev zapušila; foto: V. Ilić

Susedi, međutim, kako su nam posvedočili, sumnjaju da će njihovim mukama doći kraj. Dodaju da su saznali da je navodno njihov komšija odbio da primi rešenje, zbog čega će mu biti izrečena novčana kazna.

U petak smo pokušali da dođemo do izjave i T. S., ali, nažalost, bezuspešno. Čak smo pokušali da ga nađemo i u školi u kojoj radi kao profesor, međutim, u nastavničkoj kancelariji niko nije odgovarao na naše pozive.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakUžičani pružili snažan otpor, ali Borac bolji u komšijskom derbiju
Sledeći članakAsfaltirani putevi u Mojsinju i Rakovi

2 KOMENTARA

    • I to onak sto protestvuje, vecito nezadovoljni. Drzava im povecala plate sad opet oce strajkuju zato sto je drzava povecala plate i drugim profesijama

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here