Na “Danima kulture – Srbija“ u Frankfurtu promovisana turistička ponuda Čačka

2
437

ČAČAK- Manifestacija “Dani kulture – Srbija” Kulturtage Serbien održana je 22. i 23. juna prvi put u Frankfurtu na Rosmarkt trgu, a organizovao je konzulat Srbije u Frankfurtu. Tokom dvodnevnog trajanja manifestacije, posetiocima su se predstavili: Turistička organizacija Srbije, Grad Čačak, Air Serbia, telekomunikaciona kompanija GO4YU-Telekom Srbija.

“Dane srpske kulture” otvorio je u subotu 22. juna generalni konzul Branko Radovanović. Pored izložbenog, u dvodnevnom predstavljanju Srbije održan je i prateći kulturno-umetnički program u kome su učestvovali: Kulturni centar iz Beograda, SKUD iz Ofenbaha, Lenotina Vukomanović i dečji hor, a u sportskom delu programa organizovana je akcija “Trojka iz bloka.” U programu su učešće uzeli i Danica Krstić, hor Stevan Mokranjac i SKUD iz Franfurta, solisti na harmonici, muzički sastav Duo Trio Quatro.

– Čačak je ove godine bio “Grad u fokusu”, tako da je ovo bila izuzetna prilika da se predstave privredni i turistički resursi grada. Organizovana je promocija turističke ponude Čačka kroz podelu štampanih brošura na srpskom i nemačkom jeziku i promotivne filmove koji su emitovani, a prisutnim posetiocima predstavljni su programi putovanja turističke agenicije “Lazena” za grad Čačak i regiju Zapadna Srbija. U pratećem programu, tokom predstavljanja grada, organizovana je i promocija poznate čačanske rakije “Jelički dukat”, koju su degustirali mnogobrojni posetioci – kažu u TOČ-u.

Paviljon grada Čačka ugostio je i gradonačelnika Bad Homburga, poslanika CDU u parlamentu Hesena, presednik skupštine grada Frankfurta, predsednika Centralnog saveta Srba Hesena, dijasporu i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz pokrajine Hesen.

Nekoliko hiljada posetilaca, nemačkih i srpskih, na “Danima kulture – Srbija” u Frankfurtu, prisustvom na ovm događaju, informisano je o turističkoj ponudi Čačka, čime se nastavlja intenzivna promocija grada Čačka na tržištu Nemačke, jednom od najvećih i najvažnijih turističkih tržišta Evrope.

Izvor: TOČ

Prethodni članakPožega dobila najmlađeg predsednika opštine u Srbiji
Sledeći članakRad do smrti

2 KOMENTARA

  1. Kad se toc vec hvali sta traze ovi iz knjigovodstva na putovanju koji gradjani Cacka placaju ?! Ovi naprednjaci sve imaju samo morala nemaju !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here