Na FTN izložba prve generacije studenata studijskog programa Odevno inženjerstvo i dizajn

2
551

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku otvorena je samostalna izložba prve generacije studenata završne godine studijskog programa osnovnih strukovnih studija Odevno inženjerstvo i dizajn.

Studenti su imali priliku da izlože odevne predmete u čijoj su realizaciji učestvovali od samog početka do kraja, od skice do modela, a izrađivali su ih u kompanijama-partnerima fakulteta koje su prepoznale značaj dualnog modela studija i pružile važnu podršku njegovom razvoju i unapređenju.

Izložba je nastala kao deo projekta RFC ( Regional challenge fund) Fakulteta tehničkih nauka, a koji ima za cilj što veće zapošljavanje kadrova u oblasti tekstila. Kompanije iz sveta tekstila su sagledale i na pravi način iskoristile značaj celokupnog procesa školovanja budućih kolega, koji su angažovani u svim segmentima nastanka odevnih predmeta,od početne ideje i skice, preko izbora materijala i izrade, do finalne realizacije.

Dualni model studija, koji podrazumeva sticanje kako teorijskih, tako i praktičnih znanja, u prvi plan stavlja učenje kroz rad. Partneri iz tekstilne industrije, “Tiffany production“, P. S. Fashion“, “Boa“, “Weltex“, “Eurotay“ i mnoge druge, će se i ubuduće truditi da zadrže ovakav način saradnje sa Fakultetom tehničkih nauka u Čačku u cilju zapošljavanja kvalitetnih kadrova u vremenima koja dolaze.

Izložba će na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku biti otvorena do srede, 29. maja, od 10 do 17 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoznatoj kompaniji potreban profesionalac za rad na menadžerskoj poziciji
Sledeći članakTrnavac: Pozivamo na smirivanje situacije, ne upiremo prstom ni u koga

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here