Na Gradskom trgu u Čačku obeležen Svetski dan prve pomoći

0
212

ČAČAK – Povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći edukovani volonteri Crvenog krsta na gradskom trgu u Čačku izveli su nekoliko pokaznih vežbi sa ciljem da zainteresovane građane upoznaju sa osnovnim znanjima iz prve pomoći, kako bi u kriznim situacijama pomogli nekome kome je ova vrsta pomoći potrebna.

Pored članova ekipa podmlatka i omladine čačanskog Crvenog krsta, u realizaciji ove veoma značajne aktivnosti, učestvovala je i ekipa „petlića“ koja će narednog vikenda nastupiti na državnom takmičenju iz Prve pomoći koje će biti održano u Beogradu koje organizuje Crveni krst Srbije.

Inače, tim „petlića“ čine učenici 3/1 razreda OŠ „Milica Pavlović“ koje znanjima i veštinama iz prve pomoći uči Olja Vukićević, stručni saradnik za zdravstveno preventivne aktivnosti, inače licencirani predavač u toj oblasti. Podršku u organizaciji i realizaciji programa prve pomoći najmlađem čačanskom timu pruža profesor razredne nastave Vesna Jerotijević.

Ovogodišnja poruka Svetskog dana prve pomoći glasi “Prva pomoć u digitalnom svetu“.

Digitalna tehnologija nam pomaže da informacije o prvoj pomoći učinimo dostupnim velikom broju ljudi. Može se koristiti na svim nivoima edukacije – od predstavljanja osnovnih činjenica o prvoj pomoći do naprednog učenja ili kurseva za osvežavanje znanja. Digitalna tehnologija danas omogućava svakome da sa ili bez pristupa internetu stekne osnovna saznanja o tome kada i kako primeniti prvu pomoć. Građani imaju priliku da instaliraju na svm telefonu aplikaciju PRVA POMOĆ i upoznaju digitalne alate putem kojih mogu unaprediti i proveriti stečeno znanje iz ove veoma važne oblasti – navode iz čačanske organizacije Crvenog krsta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJP “Gradac“: Obeležena oštećena ograda u Vapi, uskoro popravka
Sledeći članakSve spremno za 17. Festival animiranog filma ANIMANIMA 2023: 144 filma, internacionalni gosti, izložbe i brojne radionice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here