Na groblju u Preljini sahranjen pevač Dobrivoje Topalović

1
12941
Foto: MNA

ČAČAK – Na seoskom groblju u Preljini kod Čačka danas je sahranjen legendarni pevač narodne muzike Dobrivoje Topalović (76), koji je umro u utorak u čačanskoj bolnici pošto je početkom marta oboleo od karcinoma pluća.

Poslednjem ispraćaju poznatom pevaču prisustvovalo je na stotine rođaka, prijatelja, komšija i kolega, koji su upućivali izraze saučešća Dobrivojevoj supruzi Mirjani i ćerci Jeleni.

Da na večni počinak isprate svog kolegu juče su u Preljinu došli i Miroslav Ilić (krstio Dobrivojevu ćerku), Vera Matović, Radiša Urošević, Aca Ilić, Vesna Đoković, Miša Mijatović…

Dole jednostavno nije bio svestan koliko je vredeo i koliki je talenat imao, šta mu je Bog dao. Ostaće upamćen po svojim divnim pesmama, po prelepom glasu, pre svega po njegovoj mirnoći, ali i po humoru, odnosno šalama koje je najviše pravio na sopstveni račun. Niko nikada neće moći da napravi spisak legendi narodne muzike, a da na njemu ne bude stajalo ime Dobrivoja Topalovića – rekao nam je Miroslav Ilić, Dobrivojev kum.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakU petak počinje kupališna sezona na gradskim bazenima
Sledeći članakPoznati ugostitelj iz Čačka pozitivan na koronavirus

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here