Na kovid odeljenjima bolnice smeštena 44 pacijenta, korona potvrđena kod njih 30

1
1766

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su smeštena 44 pacijenta, od kojih je kod 30 potvrđena zaraza koronavirusom. Ostali su testirani i očekuju se rezultati analiza.

Kako je saopšteno iz te ustanove, niko od pacijenata nije priključen na respirator.

U Opštoj bolnici svi lekari su angažovani i raspoređeni u radne timove.

S obzirom na veliki priliv pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom, u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, od kojih se u proseku sedmoro dnevno zadrži na lečenju, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. Obaveštavamo sve sugrađane koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažnu ordinaciju Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića 9 – navedeno je u saopštenju Radnog tima za praćenje širenja epidemije na teritoriji Čačka.

Kako je rečeno, u ambulantama Doma zdravlja Čačak, juče je pregledano 109 febrilnih pacijenata i bliskih kontakata, a nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

Istaknuto jer da su Grad Čačak i nadležne službe obezbedile nove količine brzih i PCR testova.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je danas zaključak da Javno komnalno preduzeće “Komunalac” na Zelenoj pijaci pojača higijenu i dezinfekciju vrši naročito kod tezgi mlečnih proizvoda, kao i da preduzeme aktivnosti na dezinfekciji otvorenih javnih površina po prioritetima.

Zavodu za javno zdravlje Čačak naloženo je da preko medije informiše građane o značaju prevencije, očuvanja zdravlja i značaju odgovornog ponašanja, a u cilju smanjenja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Štab je doneo i odluku da ukoliko bude potrebno, preduzme sve aktivnosti na pružanju materijalne i tehničke pomoći na ponovnom otvaranju prostora Sportske hale “Mladost” u Atenici za prihvat i borakav lica sa lakšim simptomima korona virusa.

Sanitarnoj inspekciji je preporučeno da intenzivira svoj rad na kontroli sprovođenja Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti i propisa donetih na osnovu zakona.

Poslodavcima se preporučuje da u cilju sprečavanja daljeg širenja COVID-19, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga primene sve preventivne mere.

Apeluje se na građane da se pridržavaju svih mera.

Izvor: Morava info, MNA

Prethodni članakPojedina naselja na teritoriji Čačka u četvrtak ostaju bez struje
Sledeći članakPokrenuta inicijativa da jedna ulica u Čačku dobije ime po pevaču Dobrivoju Topaloviću

1 KOMENTAR

  1. Ako bi neki novinar mogao da napiše koji su članovi ovog radnog tima, da znamo ko odlučuje o našem zdravlju u ovom trenutku. Hvala.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here