Na Ljubiću na Vidovdan prvi Festival dečje narodne i rodoljubive pesme

2
1116

ČAČAK – Prvi put u Srbiji na ustaničkom Ljubiću, u petak, 28. juna, održaće se Festival dečje narodne i rodoljubive pesme.

Na festivalu će nastupiti jedanaestoro dece koja pevaju najpoznatije srpske arije. Festival je takmičarskog tipa, a učesnicima će se dodeliti se zlatna, srebrna i bronzana statua Tanaska Rajića.

Nadmetanje će se odvijati na velikoj pozornici, nedaleko od spomenika slavnog Karađorđevog barjaktara i Miloševog topdžije.

U takmičarskom delu nastupiće Nina Jadžić (OŠ „Dragiša Mišović”), Jana Marinković (OŠ „Milica Pavlović”), Sofija Bosić (OŠ „Stepa Stepanović” Gornja Gorevnica), Đurđina Vasilijević (OŠ „Ratko Mitrović), Minja Nešović (OŠ „Sveti Sava”), Ana Mikavica (OŠ „Tanasko Rajić”), Tijana Marković („Branislav Petrović” Slatina), Natalija Radovanović (OŠ „Desanka Maksimović” Gornji Milanovac), Andrijana Martinović (OŠ „Kralj Aleksandar Prvi” Gornji Milanovac), Jana Đunisijević (OŠ „Momčilo Nastasijević” Gornji Milanovac) i Tamara Joković (OŠ „Ivo Andrić” Pranjani, istureno odeljenje Kamenica).

Ovo je prvi festival ovog tipa u Srbiji, a organizuje se u sklopu „Carskih i Tanaskovih dana” i, po svemu sudeći, ubrzo će dobiti nacionalni karakter, jer se radi o jedinstvenom natpevavanju u muzici koja je proslavila srpski narod, srpsku istoriju, radost i tugu.

Takmičenje je zakazano za Vidovdan u 19.00 časova na velikoj pozornici pored spomenika Tanaska Rajića u pratnji narodnog orkestra Muzičke škole u Čačku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU petak i subotu u Miokovcima 13. “Dani srpske kajsije“, ovo je kompletan program
Sledeći članakNacionalni ansambl “Kolo“ na Gradskom trgu u Čačku

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here