Na nekoliko lokacija u gradu došlo do pucanja vodovodnih cevi, oprez zbog moguće poledice!

0
888

ČAČAK – Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na području Srbije u sredu i četvrtak očekuje se pojava ledene kiše.

Najavljeno je i da se u sredu ujutru u jugozapadnoj Srbiji ponegde očekuju slabe mešovite padavine – sneg i kiša koja se može lediti pri tlu.

  • Tokom večeri će JKP „Komunalac“ u saradnji sa stručnim nadzorom JP „Gradac“ pratiti stanje, vršiti obilazak gradskih saobraćajnica i po potrebi vršiće se posipanje soli, pre svega na usponima, mostovima i kružnim tokovima. Na seoskom području, JKP „Moravac“ i JKP „Gradsko zelenilo“ će u slučaju potrebe od 03h započeti sa posipanjem agregata (mešavina rizle i soli), kako bi spremno sačekali jutro i pojačan intenzitet saobraćaja – izjavio je direktor “Gradca“ Milan Bojovic.

Prema njegovim rečim, na nekoliko lokacija u gradu tokom večeri je došlo do pucanja vodovodnih cevi, pa na tim lokacijama treba obratiti posebnu pažnju zbog moguće poledice:

Raskrsnica ulica Učiteljske i Vojvode Stepe,
Raskrsnica ulica Knez Miloša i Svetog Save,
Bulevar Vuka Karadžića (od Omladinske do DIS-a),
Raskrsnica ulica Dr Dragiše Mišović i Milutina Mandića.

  • Na navedenim lokacijama, ekipe zimske službe će obratiti posebnu pažnju i izvršiti intenzivnije posipanje soli. Apelujemo na sve vozače da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, a da u slučaju pojave ledene kiše bez preke potrebe ne kreću na put u kritičnim periodima – naglasio je Bojović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Dabić: U Čačku nema lekara i medicinskih sestara na birou rada
Sledeći članakMinistarstvo izdalo uputstvo poljoprivrednicima za povrat dela akcize za gorivo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here