Na proleće počinje izgradnja nove zgrade NTP Čačak

7
2924

ČAČAK – Na proleće će početi igradnja nove zgrade Naučno-tehnološkog parka u Čačku na lokaciji nekadašnje fabrike “Cer“, najavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, novi blok prostiraće se na 12.000 kvadratnih metara, a useljenje novih korisnika očekuje se za godinu i po dana.

  • Pre osam godina krenuli smo veoma skromno u prostoru “Komunalca“ u Ulici Nikole Tesle, a onda kada je biblioteka dobila svoju zgradu, stari prostor pretvoren je u start ap centar. Potom smo otišli i korak dalje i ušli u rekonstrukciju prostora u nekadašnjoj fabrici “Cer“ od oko 6.000 kvadrata, što je državu koštalo oko 4,5 miliona evra. Naš NTP je jedan od četiri u Srbiji pored Beograda, Novog Sada i Niša koji je ušao u program za izgradnju novog objekta. Obezbedili smo zemljište pored već postojećeg NTP-a, uradili projektno-tehničku dokumentaciju, a sada će biti investirano 22 miliona evra u objekat i opremu koja je veoma skupa. Mi spadamo u regionalni NTP i imamo oko 50 stanara, a očekujemo da će povećanje kapaciteta omugućiti mladima da ostanu ovde i da se bave inovacijama – istakao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin (35) uhapšen u Kladovu, imao laboratoriju za uzgoj marihuane
Sledeći članakPobednički film Beldocs festivala u Gradskoj biblioteci

7 KOMENTARA

  1. Davne 1992, ja kao mlad, tek dosao iz vojske, trazio posao na konkursu u Cer-u.Posle X pitanja i odgovora, kaze mi covek nepoznat „Momak, da se ne lazemo,radno mesto od 2000-5000 maraka Nemackih.Plata 5DM.Toliko o Cer-u, FRA i Slobodi.

    • Tako je bilo pre mozda 10-15 godina i za poslove u nekim bankama, ali, doduse, bolje su plate nego tada u CER-u..U drzavnim preduzecima je bilo partijsko zaposljavanje, kao sto je danas.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here