Na rekonstruisanom gradskom bedemu biće postavljene raznobojne betonske ploče

7
1028

ČAČAK – U toku je prva faza potpune rekonstrukcije gradskog bedema, koja podrazumeva postavljanje betonske pešačke staze i instalacija za rasvetu duž svih 1,5 kilometara ovog šetališa, od Borčeve hale do restorana “Belvi“.

Pešačka staza, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Milana Bojovića, biće široka 2,4 metra.

Bedem i sada ima skoro takvu širinu, ali su ulegnuća na ivicama prilično suzila prostor za kretanje pešaka. Videćete kada se složi tih 2,4 metra betonskih ploča kako će to, zapravo, izgledati neuporedivo šire. Ploče će biti raznobojne, bedem će izgledati lepše, biće bezbedniji jer će biti mnogo više osvetljen, sa brojnijim LED svetiljkama nego što ih je bilo do sada. Postaviće se i novi mobilijar, sa večim brojem klupa i kanti za smeće – kaže Bojović.

Završetak prve faze radova okončaće se do kraja ove godine.

Radovi se izvode u deonicama od po 20-30 metara, tako da će u najvećem delu biti moguće koristiti bedem i tokom izvođenja građevinskih radova – pojašnjava Bojović.

Druga faza radova podrazumeva postavljanje rasvete i kablova, kao i uređenje stepeništa.

Projektantska vrednost je 27 miliona dinara za rekonstrukciju čitave konstrukcije gradskog bedema u dužini od 1.500 metara, uz postavljanje betonskih ploča, ivičnjaka, kao i rasvete koja će koštati 7 miliona.

Izvor. Morava info

Prethodni članakBorac ubedljivo prvi na tabeli ABA2 uprkos veoma teškoj finansijskoj situaciji
Sledeći članakNa aerodromu “Morava“ u utorak doček uz vodene topove aviona “Er Srbije“ koji će poleteti za Beč

7 KOMENTARA

  1. Bože Gospode kakvi ste vi KRETENI ( bolesni Željko, Osvaldo, Botaničar….). Kada se pojavi neko normalniji od ovih ( koje inače nikada ne glasah) glasacu ga, a za sada cu glasati one koji nešto rade za dobrobit naroda Srpskog.

  2. Kuku nama kad fotograf vodi gradjevinske radove i to nikom ne smeta. E moji cacani sta docekasmo pa sta je sledece samo se pitam. Taj bojovic je mozda kralj selfija ali o radovima na bedemu brate ne zna nista. Jos cujem da je opasno poceo u naprednoj stranci da kadrira i zavodi red posle skupstine. Tuga beda i jad

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here