Nagrada Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat proširenja NTP Čačak

0
166

ČAČAK – Projekat “Infrastruktura za budućnost“, kojim je Vlada Srbije aplicirala za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za proširenje naučno–tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, ali i za izgradnju novog u Kruševcu i BIO4 projekat, dobio je srebrnu nagradu za održivost na godišnjem sastanku EBRD-a, saopštilo je danas Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

EBRD nagradama za održivost podstiče svoje klijenate u promociji ekološke i socijalne odgovornosti, prenosi agencija Beta.

  • Više od deset godina ponosni smo što prepoznajemo one koji demonstriraju izvrsnost i posvećenost u upravljanju ekološkim i socijalnim pitanjima, promociji energetske efikasnosti, borbi protiv klimatskih promena i unapređenju inkluzije – piše na sajtu EBRD-a.

Predstavnici Vlade Srbije i EBRD su u junu prošle godine potpisali u Beogradu ugovor o kreditu u iznosu od 80 miliona evra, od čega je 70 miliona evra namenjeno proširenju dva i izgradnji jednog naučno-tehnološkog parka, a deset miliona evra za izgradnju BIO4 kampusa.

Ranije je najavljeno da će ove godine početi izgradnja 12.700 kvadratnih metara novih prostorija Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Čačku.

Izvor: Beta, Morava info

Prethodni članakPoetsko veče posvećeno Leonardu Koenu, uz nastup grupe “The Cave Dogs“
Sledeći članakSiniša Mali: Čačak simbol razvoja cele Srbije, do kraja meseca kamen temeljac za još jednu fabriku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here