Najavili prvi let iz Lađevaca, pa shvatili da ne postoje uslovi za bezbedno sletanje i poletanje

4
911
Foto: MNA

ČAČAK – Let „Er Srbije“ za Beč sa Aerodroma „Morava“ u Lađevcima je otkazan, jer aerodrom ne ispunjava uslove za bezbedno sletanje i poletanje aviona, objavio je danas list „Danas“.

Let, na novootvorenoj liniji za Beč, koji je trebalo da se obavi juče, bio je najavljen kao prvi na prvoj u nizu subvencionisanih linija, kojom država pomaže opstanak domaće aviokompanije sa 3,32 miliona evra, piše „Danas“.

List podseća i da je pre dve nedelje Vlada Srbije objavila u službenom glasniku svoju odluku po kojoj će se u periodu od 1. decembra ove godine do 31. decembra 2021. godine tri puta nedeljno obavljati subvencionisani redovan avio-prevoz na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo.

Direktora Aerodroma „Morava“ Dragana Bugarinovića, koji je nedavno tvrdio da aerodrom ima dozvolu za sletanje i poletanje aviona, demantovala je Vlada Srbije koja je objavila da je odobrila Ministarstvu odbrane 155 miliona dinara za dodatne radove na aerodromu, ukazao je „Danas“.

Kako je objašnjeno, radovi su bili nužni da bi se dobila dozvola Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužunu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja Aerodroma „Morava“.

Povodom otkazanog leta nisu se oglasili ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni zvaničnici Kraljeva i „Er Srbije“, kao ni Direktorata civilnog vazduhoplovstva, piše „Danas“.

Izvor: Beta

Prethodni članakNikad manji odziv za dobrovoljno davanje krvi u Čačku
Sledeći članakU sredu potpisivanje ugovora za gradnju autoputa Preljina – Pojate

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here