Najmlađa takmičarska grupa baletskog studija “Adagio AS“ osvojila specijalnu nagradu na festivalu “Art of Dance“

0
202

ČAČAK – U Obrenovcu je u subotu održan je baletski festival u organizaciji “Art of Dance“ iz Beograda. Domaćin je bio baletski studio Idea iz Obrenovca.

Učestvovalo je oko 1.200 igrača iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Italije. Predstavljeno je preko 300 koreografija od kojih je koreografija “Drvo“, čačanskog baletskog studija “Adagio AS, dobila specijalnu nagradu za najbolju na takmičenju u kategoriji umetnička igra uključujući sve uzraste.

Profesionalni žiri je radio u sledećem sastavu:
— Milica Bjelić, bivša prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu,
— Tomo Krizmar, prvak baleta u Narodnom pozorištu u Beogradu i
— Nikola Bjanko, italijanski profesionalni baletski igrač

Takmičenje je bilo podeljeno u tri kategorije A, B i C. Najmlađa takmičarska grupa baletskog studija “Adagio AS“, koja je formirana u septembru ove školske godine, takmičila se u najjačoj A kategoriji deca, formacija – Art Dance i predstavila se koreografijom “Drvo“. U A kategoriji se takmiče baletska studija koja se profesionalno bave ovom umetnošću.

Naše čačanke su zablistale na sceni i maestralno odigrale svoju koreografiju pa su u jakoj konkurenciji osvojile prvo mesto i dobile specijalnu nagradu – besplatne kotizacije za takmičenje u Beogradu u junu ove godine.

Koreograf i nastavnica baleta Snežana Aćimović je dobila specijalnu nagradu za koreografiju “Drvo“ – koja je proglašena za najbolju koreografiju za sve uzraste u kategoriji umetnička igra.

  • Moje učenice ističe dobra tehnika, emocionalni izraz, uvežbanost iz koje proističe i sigurnost na sceni. Pored svega toga u ovom baletskom studiju gaje se dobri drugarski odnosi, ali se radi i na disciplini i vrednom radu koji uvek dovodi do uspeha – izjavila je nastavnica baleta Snežana Aćimović.

Ona se zahvalila Gradu Čačku koji je pomogao deci u vidu prevoza na takmičenje.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMijatović: Kapa dole mojim momcima; Obradović: Borac odigrao izvanrednu utakmicu
Sledeći članakIzložba “Priča o preslici i ćilimu“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here