Nakon 26 dana otvorena čačanska pijaca, za tezgama mali broj prodavaca (FOTO)

8
1796

ČAČAK – Nakon 26 dana tri zelene pijace na području Čačka ponovo su otvorene jutros u 7 sati za sve zakupce i mušterije i radno vreme će biti do 15 sati.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Na ulazu u Zelenu pijacu u centru grada radnici Javno komunalnog preduzeća “Komunalac“ i komunalna milicija kontrolišu kupce da li imaju rukacice i zaštitnu masku, jer se samo na taj način može ući.

Ulaz kupaca na Zelenu pijacu je samo iz Siđelićeve ulice, gde je postavljena dezifekciona barijera, a izlaz ka Ulici Svetozara Markovića, kako bi se izbegli kontakti.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Prodavac Bosiljka Vujović iz Kačulica kaže da nije imala gubitaka jer su joj u proteklom periodu mušterije dolazile kući.

Ništa nisam bacila, ništa nije propalo, sir je prevreo, kajmak sam prodavala na vreme, kao i jaja za Vaskrs – rekla je Vujović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Slobodanka Popović prodavac iz Gornje Gorevnice kaže da je zbog zatvaranja pijace bila na gubitku.

Ispali su nekorektni prema nama jer je pijac mogao da radi, bilo je provetravanje i preduzete su bile sve mere. Sada smo svi na gubitku – istakla je Popović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Kupci pozdravljaju ponovno otvaranje pijaca, ali pojedini negoduju što moraju mositi i rukavice.

Direktor JKP Komunalac Petar Domanović, izjavio je agenciji MNA da su tokom jučerašnjeg dana tekle pripremne radnje, odnosno dezinfekcija svih tezgi i prostora u okviru pijaca, podizanje rashladnih vitrina u delu gde se prodaju mlečni i mesni proizvodi.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Dobro je da je sve krenulo kako treba, za sada nema problema osim pojedinih zakupaca koji imaju primedbu što mora da nose zaštitne maske i rukavice. To ne vidimo kao veći problem, moraju se navići i poštovati takve odluke dok traje vanrendo stanje – naveo je Domanović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Robna pijaca, kvantaška i stočna pijaca u Ljubiću ostaju zatvorene.

Nećemo naplaćivati zakupninu i pijačarinu za april – izjavio je Domanović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Pored Zelene pijace u centru grada i Mikro pijace u Ljubiću, od danas je otvorena i pijaca u Mrčajevcima kojom upravlja Javno komunalno preduzeće “Moravac“.

Izvor: MNA

Prethodni članak“Sloboda“ u ponedeljak pokreće proizvodne pogone
Sledeći članakPedesetjednogodišnji muškarac deseta žrtva koronavirusa u Čačku

8 KOMENTARA

    • Da li su te to Boško i Ćalović natovili tamjanom ili si se najeo bunika? Čoveče, nijedna pijaca u Srbiji nije radila, kakve veze ima gradska vlast sa tim? To je bila odluka vlade.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here