Nakon isteka policijskog časa u gradu 40 odsto više otpada

0
424

ČAČAK – Iz JKP “Komunalac“ saopštili su da se u uslovima vanrednog stanja ovo preduzeće suočava sa specifičnim uslovima i dinamikom rada, zbog čega se, kako navode, nakon zabrane kretanja povećava količina otpada koja treba da bude deponovana.

U “Komunalcu“ podsećaju da Radna jedinica “Čistoća“ u normalnim okolnostima radi 365 dana u godini, te da se raspored rada odnosi na svaki dan u godini, bez obzira na vikende, praznike i slično.

Kako aktuelna situacija podrazumeva zabranu kretanja, to se odrazilo i na dinamiku pražnjenja posuda za odlaganje smeća, pa naše kolege sve posude isprazne već subotom popodne. Kao posledica zabrane kretanja preko vikenda javlja se znatno povećana količina otpada, prvog dana nakon isteka policijskog sata. To su količine otpada, za preko 40% veće nego u normalnim okolnostima. Radi se o količinama od preko 170 tona otpada, koje je potrebno i deponovati na transfer stanicu, gde takođe postoji kapacitet i dinamika odvoženja prikupljenog smeća na regionalnu deponiju “Duboko“ – navodi se u saopštenju JKP “Komunalac“.

Kao rezultat ovakve situacije, kažu u “Komunalcu“, sugrađani mogu primetiti prepune kontejnere prvog dana po vikendu, nakon isteka policijskog časa.

Naša RJ “Čistoća“ se pojačnim kapacitetom trudi da usluga što pre bude izvršena, što podrazumeva ponedeljkom najmanje dve dodatne ekipe na terenu po smeni. Kao ilustraciju dajemo podatak da smo samo danas, u ponedeljak 27. aprila, do 14 časova tri puta praznili Ljubić kej, dva puta Aveniju, dakle nezapamćene količine otpada već treći vikend zaredom. Apelujemo na sugrađane da se potrude da na pravilan način odlažu svoje smeće, da izbegavaju bacanje smeća u već pun kontejner, da potraže prvi prazniji, da kartonsku ambalažu spakuju, odnosno presuju prilikom odlaganja, da se što je moguće više suzdrže od velikog spremanja domaćinstava, što za posledicu ima kabasti otpad, kao i da zamolimo za razumevanje i strpljenje, jer će sigurno sve posude, u toku dana biti ispražnjene. Podsećamo sugrađane da, kao i uvek, samo zajedničkim naporima možemo grad održati čistim, što nam je svima u interesu – zaključuje se u saopštenju JKP “Komunalac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDobre vesti: Bez novozaraženih u Čačku tokom poslednja 24 sata
Sledeći članakDruge večeri još veća buka u kampanji “Digni glas: Bukom protiv diktature“ (VIDEO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here