Nakon praznika ponovo rekonstrukcija vijadukta, traži se rešenje za preusmeravanje saobraćaja

2
485

ČAČAK – Sanacija tri oštećena stuba na vijadiktu koji se nalazi kod Mašinsko-saobraćajne škole, neće početi pre praznika, rekao je u kratkoj izjavi agenciji MNA gradonačelnika Čačka Milun Todorović.

Todorović kaže da se traži rešenje za alternativno odvijanje saobraćaja tokom izvođenja radova.

Takvu informaciju su potvrdili i u Javnom preduzeću “Putevi Srbije“.

U ovom preduzeću ističu da će se radovi na sanaciji oštećenja stubova S 14, S 15 i S 16 na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka izvoditi u režimu bez saobraćaja zbog prirode radova koji se moraju obaviti radi njihove adekvatne sanacije.

Kako su istakli u dopisu agenciji MNA, tehnologija rada zahteva da ugrađeni beton u stubovima pravilno “odleži“ i “veže“ se u roku od sedam dana, što je istovremeno i rok za izmeštanje saobraćaja sa vijadukta.

JP “Putevi Srbije“ sa predstavnicima lokalne samouprave i izvođačem radova radi na pronalaženju bezbednog rešenja za vođenje saobraćaja, tačnije, traži se bezbedna trasa kojom bi se saobraćaj sa objekta “spustio“ na devijaciju u neposrednoj zoni vijadukta, koja je korišćena i ranije tokom saniranja mosta 2002. godine – kažu u “Putevima Srbije“.

Prvo rešenje je vođenje saobraćaja devijacijom koja se ukršta sa železničkom prugom, što zahteva otvaranje privremenog putnog prelaza, što u skladu sa zakonskom regulativom zahteva ispunjavanje niza uslova, pre svega sa stanovišta bezbednosti saobraćaja.

JP “Putevi Srbije“ čeka saglasnost JP “Železnica Srbije“ na predloženo rešenje za vođenje saobraćaja na alternativne saobraćajnice koje podrazumeva otvaranje privremenog putnog prelaza (preko pruge) – navode u Putevima Srbije.

U saopštenju se ističe da ukoliko Javno preduzeće “Putevi Srbije“ ne dobije saglasnost Javnog preduzeća “Železnice Srbije“ na predloženu trasu, saobraćaj će se preusmeriti kroz grad, na trasu koja koristi gradske saobraćajnice saglasno dogovoru sa lokalnom samoupravom.

Izvor: MNA

Prethodni članakVažan bod Borca na gostovanju u Bečeju
Sledeći članakPreko 40 poslodavaca ponudiće 350 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Čačku

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here