Narodni blok predvođen Novom Srbijom kampanju za izbore počinje u Čačku, vlast nije dala da koriste skupštinsku salu

0
682

ČAČAK – Narodni blok predvođen političkim strankama okupljenim oko Nove Srbije, započinje predizbornu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore skupom u Čačku, koji će se održati u utorak 10. decembra, sa početkom u 18 sati ispred velike sale Skupštine grada.

Na otvorenoj tribini će, kako se navodi u saopštenju, učestvovati lideri Narodnog bloka, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, general Momir Stojanović i Miroslav Parović.

Namera nam je bila da se toga dana okupimo u rekonstruisanoj sali Skupštine grada, međutim, s obzirom da smo tokom dana dobili pisano obaveštenje iz nadležne Gradske uprave da nam korišćenje sale nije odobreno, prinuđeni smo da tribinu održimo ispred sale. Tokom dosadašnje skupštinske prakse, uvek se parlamentarnim, pa čak i vanparlamentarnim političkim strankama bez bilo kakvih uslovljavanja odobravalo korišćenje velike skupštinske sale i to je poznato svim političkim akterima. Ali, ovoga puta nije bilo tako, uprkos tome što se Nova Srbija blagovremeno, još u ponedeljak predsedniku gradske Skupštine obratila sa zahtevom za korišćenje sale – ističe se u saopštenju.

U NS naglašavaju da su ranije obavešteni da je 10. decembar bio slobodan termin u skupštinskoj sali.

U međuvremenu, puna četiri dana, čačanski naprednjaci su razmišljali kako da nas onemoguće u političkom delovanju, i pred kraj današnjeg radnog vremena su nam dostavili negativan odgovor, gde se kao potpisnik pojavljuje načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove grada Čačka, koji svoju odluku obrazlaže navodnim sastankom u skupštinskoj sali sa korisnicima javnih sredstava. Na ovakav način se svaka naša namera da koristimo navedeni prostor može onemogućiti i sprečiti, pošto vlast uvek može baš na tom mestu i baš u tom terminu zakazati nekakav svoj skup, uprkos tome što se, svakako, ovakav radni sastanak mogao održati u drugom prostoru ili drugom terminu, pre svega u okviru redovnog radnog vremena – kažu u Novoj Srbiji.

U stranci Velimira Ilića podsećaju da je Nova Srbija nastala pre više od 20 godina i da je postala jedna od tada vodećih političkih stranaka u borbi protiv režima Slobodana Miloševića.

U tom periodu, NS je bila nosilac političke borbe za demokratiju i slobodu od tiranije, a najveći broj svojih skupova su morali smo da držimo na otvorenom prostoru, jer smo bili politički progonjeni od strane istih onih koji i danas drže vlast u Srbiji. Dve decenije kasnije, NS je primorana da se ponovo bori za elementarne demokratske principe i slobode, ponovo van parlamenta, jer je vlast uzurpirala prostorije za to predviđene, iako su one svojina svih građana”, ističe se u saopštenju. NS poziva sve slobodoumne Čačane da se ne plaše naprednjačkog terora i strahovlade i da u utorak u 18:00 časova dođu ispred prostorija gradske Skupštine, kako bi se zajedno izborili za one političke vrednosti koje je, kako se precizira, bahata i arogantna vlast oduzela. Istovremeno, celokupnu srpsku opoziciju pozivamo na jedinstvo i slogu u borbi protiv naopakog i odnarođenog SNS režima – zaključuje se u saopštenju Nove Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDve čačanske firme traže radnike
Sledeći članakEdukacija o ekologiji na Fakultetu tehničkih nauka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here