Nastavak izgradnje distributivne vodovodne mreže u šest mesnih zajednica

5
639

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu Pakovraće, povodom nastavka izgradnje distributivne vodovodne mreže sa priključcima u MZ Beljina, Pridvorica, Pakovraće, Parmenac, Riđage i Međuvršje.

Kako je rečeno, u toku je izgradnja dela do Pakovraća, kako bi se meštani Parmenca, Riđaga, Beljine i Pakovraća u drugoj visinskoj zoni priključili na vodosistem Rzav. Investicija ove faze radova vredna je 27 miliona dinara, a rok za završetak je 65 kalendarskih dana.

Tokom prethodne četiri godine u ovaj projekat je uloženo 57 miliona dinara.

I ove godine raspisujemo novi javni poziv od 100 miliona dinara za vodosnabdevanje, što i jeste osnovna potreba svih građana. Ugovoreni su i radovi na drugim većim vodosistemima, kao što su Milićevci, Vranići, Gornja Gorevnica, Sokolići… Nastavljamo i izgradnju magistralnog voda ka Zablaću i Viljuši – rekao je gradonačelnik Čačka.

Gradsko rukovodstvo posetilo je i ambulantu u Parmencu, koja je nakon više od godinu dana počela ponovo da radi, a u njoj se leči 370 pacijenta.

Gradonačelnik Todorović je sa saradnicima posetio i MZ Košutnjak, gde se privode kraju radovi na asfaltiranju jednog kraka Ulice Miroljuba Matijevića.

Ovo je saobraćajnica u kojoj ima 17 domaćinstava, kojima je atmosferska kanalizacija pravila problem i nakon što smo njega rešili, nastavili smo sa rekonstrukcijom ulice. Očekuje se još izrada trotoara sa obe strane – rekao je Todorović.

Vrednost ovih radova je oko 5,5 miliona dinara, a na zahtev meštana ovog kraja, Grad Čačak je dobio sredstva od Vlade Republike Srbije, preko JP “Putevi Srbije“.

Prethodni članakMilivojević (DS): Dok su na Srbiju padale NATO bombe, Vučić menjao portu Dečana za stan od dva ara u Beogradu
Sledeći članakČačanskom restoranu hitno potrebno više radnika

5 KOMENTARA

  1. Grad ok, mora malo i sela da se rade. Veca sela vise, manja sela manje.
    Zar nije bolje ulagati u mesto gde ima vise glasaca, ispade da su sredjena mala mesta, veca nije ni bitno.
    Selima samo treba put, ko to uradi, vladace koliko hoce.

  2. Voda koju rade sada u Pakovraću je isplaćena još 2010 i tek je sada rade,a reklamiraju se kao da je oni džabe daju.
    Vrlo interesantno,samo lete na sve strane i slikaju se…

  3. Dovoljno je voziti automobil po ulicama našeg grada i videti kakva je vlast. Sve ulice propale, pune rupa. Ova vlast je uvela i krpljenje rupa sa behaton kockama. A o opterećenosti vodovodne i kanalizacione mreže videli smo sve posle ove zadnje kiše. O parkiranju i gužvama nema potrebe da se priča. Svaki objekat koji su rekonstruisali ili pravili kasnio je po nekoliko meseci i koštao je mnogo više od realnog. O stranačkog zapošljavanju može knjiga da se napiše. O njihovom kadru dovoljno je uporediti imovinsko stanje pre stupanja na funkciju i sada. A diplome kriju.

  4. Vise puta sam vec pisao o tome 7 km od Rzavskih vodovonih cevi su od asbestnog materijala od toga se nedaj Boze dobiva rak al to Gradonacelnika ocigledno neinteresuje !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here