Nekadašnji đaci – veliki umetnici: Koncert u čačanskoj Muzičkoj školi

0
499
Foto: V. Ilić

ČAČAK – Spektakularan koncert održan je u četvrtak veče u prepunoj dvorani Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” u Čačku. Svojim sugrađanima i profesorima u ovoj ustanovi predstavili su se nekadašnji učenici škole, koji su školovanje nastavili na domaćim i svetskim univerzitetima, i postigli brojne uspehe.

Ideja o ovom nesvakidašnjem ponovnom susretu potekla je od direktora škole Jovana Tošića, koji je na društvenim mrežama uputio opšti poziv nekadašnjim đacima da održe novogodišnji koncert i odmah se na poziv javilo njih 13.

Namerno kažemo da su koncert održali nekadašnji, a ne bivši učenici, jer bivši zvuči pregrubo, a mi želimo da oni nikada to ne postanu i da se uvek vraćaju u ustanovu u kojoj su naučili prve note i koja ih je spremne poslala na dalja školovanja – rekao nam je Tošić.

Učešće na pravom spektaklu pred Čačanima uzeli su: Isidora Simović, Anđela Todorović, Bojana Đolović, Marko Ostojić, Biljana Jovanović, Miodrag Rendulić, Vesna Đunović, Neška Rančić, Matija Bajić, Mina Cvetković, Đorđe Bjelica, Danica Marinković i Iva Vuković.

Publika je imala priliku da čuje raskošan glas Biljane Jovanović, koja je osnovno i srednje muzičko obreazovanje završila u ovoj školi, u klasi profesorke Dragane Vuković, a koja je posle završenim master studija na FMU postala članica Narodnog pozorišta.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakOd ponedeljka sedam traka na naplatnoj rampi u Preljini
Sledeći članakU nedelju se otvara klizalište na terenima SC “Mladost“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here