Nekoliko desetina građana na protestu u Čačku (FOTO)

8
2067

ČAČAK – Nekoliko desetina građana okupilo se na platou kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u Čačku kako bi obeležili šest meseci od prvog protesta “Stop krvavim košuljama“.

Čačanima su se sa govornice obratili Milan Pernat i Miljan Čičić iz Pokreta ujedinjenih fantoma, narodni poslanik Dveri Dragan Vesović i predsednik Udruženih sindikata “Sloga“ Željko Veselinović.

Govornici su izrazili uverenje da će se građani i dalje boriti za slobodne medije i fer i poštene izbore, kao i da od tih zahteva neće odstupiti.

Kako je istakao Željko Veselinović, protesti po gradovima Srbije i te kako su imali efekta, a jedan od njih je taj što su, kako je ocenio, sprečili Aleksandra Vučića da raspiše vanredne parlamentarne izbore pod trenutno važećim uslovima.

On je planirao da raspiše te izbore dan poslle posete Vladimira Putina i da u martu ubedljivo pobedi, a da nakon toga, u junu, prizna nezavisnost Kosova. Protesti su ga sprečili u tome. Protesti mu nisu dozvolili da te izbore raspiše i svi građani koji su svih ovih meseci šetali zaslužni su što Kosovo danas nije nezavisna država kao što je Aleksandar Vučić planirao – rekao je Veselinović.

Penzionerka Olga Jakšić kaže za RSE da mali broj prisutnih na protestima ne treba da obeshrabri organizatore. Ona će, navodi, uvek biti na ulici kada bude povoda.

Uvek ću se odazvati, izaći i podržati ove mlade koji žele da ostanu u svojoj zenlji, u svojoj državi da rade, da se zaposle, a usput i mi kao penzioneri da doživimo da imamo uređen sistem i uređenu državu – navela je Jakšić.

Prethodni članakVučić stiže u Lučane da obiđe poplavljene?
Sledeći članakBasara: Kosovski Černobil

8 KOMENTARA

  • Ne lupaj. Šta Boško ima sa protestima.
   Ne valja kad je tu, ne valja kad nije. Koliko vidim svugde u Srbiji je manji broj ljudi. Verovatno je ljudima dobro. Naravno da nije, ali istina je i da je leto…

   • I to sto kazes, otisli na letovanje u Grčku ili Hrvatsku. Posto nema se para pa se letuke pocetkom juna kada je za nijansu povoljnike nego u Avgustu. E moji, ne zivimo u zlatno doba ali zivimo bolje nogo kada su drzavu vodili žuti koji danas vode proteste. Ne znam samo za sta se oni bune, oni zive kao grofofi

   • Pa naravno, sta Bosko ima sa protestima!!!!!
    Od kada su on I Djilas postali vodje ni naroda na protestims nema!!!
    Sve cega se docepaju uniste! Sta bi tek uradili sa Srbijom kad bi je se docepali tesko je I zamisliti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here