Neraskidivo prijateljstvo čoveka i psa: Slobodan nije hteo da “uspava“ povređenu kerušu, nego joj napravio “invalidska kolica“

0
687

ČAČAK – Keruša Ini je invalid, ali i pored toga ona veselo trčkara po dvorištu porodice Petrović u čačanskom selu Stančići, jer njen vlasnik Slobodan nije hteo da je se odrekne u najtežim trenucima i specijalno za nju napravio je pomoćno sredstvo uz koje se kreće.

Foto: RINA/I. Nikolić

Ini je pala sa ljuljaške i povredila kičmu. Prognoze veterinara su bile poprilično crne. Predlagali su da je uspavamo, ali mi nismo mogli jer nam je ona kao član porodice. Sin i ja našli smo njegova stara kolica, i uz pomoć kaiša uradili joj takoreći protezu koju ona grudima gura napred i tako se kreće – priča za RINU Slobodan.

On kaže da je ova hrabra keruša bila neprikosnovena u lovu na divljač, pa čak ni mnogi rasni kerovi joj nisu bili ni do kolena.

Ona je navikla da stalno bude uz nas, u plastenicima oko cveća. Sa mnom je išla i u lov, prošle godine je dva kilometra tražila ranjenog srndaća, na jako visokoj temperaturi što ne bi izdržali ni rasni lovački psi – rekao je Slobodan.

Foto: RINA/I. Nikolić

Ini će kako kaže Slobodan, dok god je živa biti deo njihove porodice. Svi ukućani je mnogo vole i učiniće sve da joj olakšaju tešku situaciju u kojoj se našla.

Ona je izuzetno umiljat pas, miljenik je svih. Ini je inteligentna i uvek nam najavljuje goste – izjavio je ovaj plemeniti čačasnki domaćin.

Improvizovanu protezu Slobodan svojoj keruši skida svako veče, kako bi lakše spavala, a u njenom boksu postavio je pločice jer je uvideo da je beton dodatno povređuje.

Foto: RINA/I. Nikolić

Iako sakata, Ini je ostala verna svima onima sa kojima je odrasla i potvrdila je legendu o jačini prijateljstva između čoveka i psa.

Izvor: RINA

Prethodni članakVlade Stanisavljević više nije trener Borca: Ne mogu više ni psihički, ni fizički
Sledeći članakPredstava “Šuplji kamen“ u Domu kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here