Nestorović: Korone sigurno neće biti tokom leta, mislim da se neće ni vraćati

2
730

Član Kriznog šraba, doktor Branimir Nestorović izjavio je da virusa korona sigurno neće biti tokom leta, a da se ne zna da li će se javiti na jesen, mada on sumnja i u to.

On je dodao da su lekari o virusu učili „u hodu“ i da je zbog toga bilo mnogo grešaka.

Možda ga bude u decembru ili januaru. Ja lično mislim da se neće vraćati, ali ako se vrati, neće biti jak i sigurno neće biti kao sad, niti ovakvih mera, nego nekih blažih – rekao je Nestorović za Pink.

On je poručio da do kraja maja građani treba da paze na ponašanje, a da posle toga, s dolaskom viših temperatura, virus gubi na intenzitetu.

Komentarišući različite tvrdnje stručnjaka o koroni, Nestorović je konstatovao da je pojava tog virusa bila jedinstvena situacija, lekari su „učili u hodu“ i zato je i bilo puno grešaka.

Svi su mogli da objave rad bez ikakve provere. Zato je i bilo objavljivanja svega i svačega. Jedni danas kažu virus slabi, drugi sutra ‘virus je jak’ – rekao je Nestorović.

Podsetimo da je juče dr Nestorović izjavio da bi „sada kada je korona virus jako oslabljen trebalo svi da se zarazimo i stvorimo kolektivni imunitet“. Dok je zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević, na molbu da prokomentariše ovu izjavu, rekla da „nije to ništa neistinito, osim što je on uvek dosta optimističniji nego što su naša sagledavanja na osnovu činjenica sa kojima raspolažemo“, dr Predrag Kon je istakao da nijedan epidemolog ne bi smeo tako nešto da savetuje, te da je davanje takvih izjava od strane stručnjaka potencijalno opasno.

Inače, ovo nije jedina sporna izjava ovog medicinara, zbog čega je reagovala i grupa lekara i profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu

Izvor: FoNet

Prethodni članakManifestacija Sports Tech Webinar u Beogradu
Sledeći članakJakovljević: Uskoro info centar i suvenirnica u zgradi Doma kulture

2 KOMENTARA

  1. Blago nama sa ovakvim doktorom u Kriznom štabu. Još se čestito nismo ni ismejali najsmešnijem virusu u istoriji, a od njega nam stižu nove blagovesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here