Ništa od zajedničkog nastupa čačanske opozicije na jednoj listi

29
1379

ČAČAK – Odbornik Nove Srbije Miloš Marić izjavio je u četvrtak tokom skupštinskog zasedanja da je čačanska opozicija blizu dogovora da na predstojećim lokalnim izborima u Čačku nastupi na jednoj listi.

Međutim, nakon sastanka održanom u petak, na kojoj su učestvovali predstavnici 13 političkih organizacija i grupa građana, jasno je da od zajedničkog izlaska neće biti ništa.

Kako trenutno stoje stvari, opozicija će nastupiti u najmanje pet kolona: Čačak protiv nasilja, GG Ivan Ćalović, Dveri, Narodna stranka-Nova Srbija-POKS, i aktivista na društvenim mrežama Pavle Jelesijević. Nedoumica je još u kakvom će formatu izaći lista koju predvodi Branimir Nestorović.

Iako je Moravi info iz tri opozicione stranke u četvrtak rečeno da od ujednjinjenja neće biti ništa, juče u 17 sati je ipak održan sastanak na inicijativu Novog DSS i Nove Srbije, kako bi se učinio poslednji napor da dođe do saradnje na jednoj listi i na taj način se stvori referendumska izborna atmosfera. Većina političkih aktera ipak nije bila za tu opciju.

Akteri kažu da je sastanak protekao u konstruktivnoj atmosferi i da je većinski zaključeno da će izlazak u više kolona doprineti boljem izbornom rezultatu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDveri počele sa prikupljanjem potpisa za izbore, pozivaju građane da ih podrže
Sledeći članakDodeljene boračke legitimacije za 89 boraca veterana iz Čačka

29 KOMENTARA

  • Da ste iole radili zaradili bi bar za pola minimalca, uz pomoc koja vam je obilato davanja, bilo bi dovoljno da se fabrika odrzi. Ali vi, pijandure, ko je kad hteo on je dolazio. Tako se ne radi brajko moj. Niti se vadi iz problema.

   • normalno da gresi, jer ste se nakacili na SNS, da vas oni prevuku preko cenzusa.
    Znajuci vas, uzeli ste im mnogo vise mesta nego sto bi realno dobili, jer to ste vi, samo je fotelja bitna,
    Samo ne znam stomovi iz SNS to trpe. Odlucio Vucic i Dacic, pa sta? U Cacku nece tako biti i kraj, nego ne sme niko da rec kaze.

    Sada cutite i radite za ove SPS komuniste, koji u celoj opstini nemaju vise od 2500 glasova.

 1. Kakav dogovor..uplašio se Marić i advokat Jovo da im Veljo neprodje cenzus pa oče loptu da prebace na drugog..na SPN Lalovića…pa sad lupaju etikete zajedno sa Vilijem i ovde Boriku…gori ste od ySNS

 2. Nema ni O od Opozicije ovde, samo naličje Pozicije. Kako će se podeliti % na izborima je nepoznanica, ali je sigurno da se ništa suštinski neće promeniti.

 3. Da li je tačno da je Ivan Ćalović u svoju grupu građana okupio najokorelije naprednjačke jurišnike među kojima prednjači legenda čačanskoga asfalta Mićo Šmeko?

 4. Pa kako ništa? Znači nije mogao advokat da ih ubedi da se ujedine da bi se on sakrio iza svih?
  I sad mi koje je zvao da mu stanemo na listu za odbornike nećemo biti ništa u gradu, a dali smo mu svoj ugled i karijere?
  Znači bio je Boško u pravu.

 5. Borba za odbornička mesta je osnova političke borbe na izborima. Ako imate više odbornika, vaše odluke i predlozi prolaze jer su podržani. Sam odbornik ne dobija ništa lično za g…cu,sem nadoknade od par hiljada dinara za ceo dan sedenja u sali, priprema materijala i svega ostalog.
  Mnogo primitivno gledate na stvari koje bi morali kao građanin da poznajete.

  • Ne gledam primitivno. Obećao nam je da ćemo biti odbornici koji drže njega kad bude gradonačelnik i da je broj mandata Skupštine sigurnost da on bude gradonačelnik i da Miluna isprati iz kancelarije. I da je hteo da unese figuru pravde kao ispred Palate pravde što stoji i stavi na sto da pokaže da je pravda slepa, a on pošten. Da je pobedio Drkelu i da to treba svuda da pričamo. I da cela opozicija posle njega predloži i podrži za gradonačelnika jer on ne smensam da se kandiduje da izgubi. To nam je rekao.

   • Takvi kao ti majstore, sigurno nisu na listi Ćalovića, jer takvima se ne on obraća. Naravno da je broj odbornika politička snaga neke grupacije.

    • Gospodine Građanine Vi ste ubeđeni u nešto drugo ili Vas iritira moj komentar. Ja sam izneo istinu kako se nama obraćao i šta je bila tema njegovog razgovora sa nam. Govorim u množini jer nas je prvo kontaktirao jedan gospodin u njegovo ime pa kadnije on. I uslov je bila korektna biografija i čisto ime. Mi koji smo prihvatili razgovor smo obavili nekoliko sastanaka ali iskrrno ta priča je samo lična frustracija dotičnog koji mora da se revanšira za 2016. kada je oteran sa liste koju su napravili Luković i Ostojić. Posebno mi se ne sviđa što nema širinu i smatra da politika treba da se vodi kao neki sudski spor.

  • @Miladinka Priča za naivne veverice. Ovo što Vi pišete je knjiški primer za demokratiju, što kod nas nije slučaj. Da je tako, ne bi se toliko gurali da budu odbornici, poslanici,… A što se tiče „vaše odluke i predlozi prolaze jer su podržani“ koje su to odluke i predlozi? Sigurno nisu u korist građana, nego u korist „lično za g…cu“.

 6. Od svih navedenih, jedina prava opozocija je Jelesijevic
  Imace podrsku svih normalnih i obucnih gradjana Cacka koji nisu deo bilo kakve klike i kombinacije

 7. Takvi kakvi su njanjavi,jadni i egocentricni ne treba ni da dobiju izbore. Oko cega je moglo biti spora na lokalu????-samo oko odbornickih mesta. Znaci borba za licnu g..icu. Fuj! I treba sve da bude kako jeste dok ne pocrkamo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here