Nova Srbija će bojkotovati rad čačanske Skupštine

2
304

ČAČAK – Šef odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini grada Čačka Miloš Marić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare, da će odbornici ove partije bojkotovati rad lokalnog parlamenta.

Šef odbornika NS: Miloš Marić

Od izbora pa do danas naša odbornička grupa delovala je opoziciono i nikada ni direktno ni indirektno nismo pomagali aktuelnu vlast. Zadržali smo svojih sedam mandata i na to sam naročito ponosan, kao i našom kompaktnošću, za razliku od ostalih opozicionih odborničkih grupa koje su direktno ili indirektno ponekad sarađivali sa aktuelnom vlašću – kazao je Marić.

On se osvrnuo na prethodni rad njihove odborničke grupe i podsetio da su upravo oni pokrenuli inicijativu za smenu predsednika lokalnog parlamenta Igora Trifunovića, kada je u lokalni parlament pozvao policiju i, kako je rekao, samim tim urušio instituciju gradske skupštine.

Pokrenuli smo inicijativu i za smenu gradonačelnika, ali nažalost, tada nismo naišli na odgovarajući odjek kolega iz opozicionih odborničkih grupa i ta inicijativa nije uspela – rekao je Marić.

On je pozvao sve glasače NS, kao i sve slobodoumne građane grada Čačka da uzmu aktivno učešće u protestima i poručio da je NS 5. oktobra 2000. godine bila nosilac promena u državi, ali i da nismo istrajali u tome da se dogodi 6. oktobar.

Da je do 6. oktobra došlo danas ne bismo imali ovakvu diktaturu, ne bismo na ovakav način morali ponovo da protestujemo, da bojkotujemo institucije sistema, Skupštinu i sve ostalo da bismo se izborili za slobodu. kako medija tako i prava građana grada Čačka i Republike Srbije – zaključio je šef odborničke grupe NS.

Izvor: RINA

Prethodni članakZoran Stefanović: Čačak 94 će pomoći Želu da se plasira u viši rang
Sledeći članak“Utisak nedelje“ vraća se na male ekrane

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here