Nova Srbija: Naprednjačka svita kiti se tuđim perjem, mi smo zaslužni za novu zgradu Gradske biblioteke

4
511

ČAČAK – Gradski odbor Nove Srbije u Čačku oglasio se povodom otvaranja nove zgrade Gradske bibliotteke “Vladislav Petković Dis“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Naši stariji sugrađani se sigurno sa setom sećaju starog Doma vojske i kulturnih sadržaja koji su ga krasili još u vreme SFRJ, školskih priredbi, javnih nastupa, koncerata, smotri narodnog stvaralaštva, bogatog filmskog repertoara…

I tako se 2009.godine „rodila“ ideja tadašnje vlasti na čelu sa Novom Srbijom da se prostor ruiniranog Doma vojske sa odličnom lokacijom u centru grada iskoristi na najbolji mogući način, za dobrobit svih sugrađana i preimenuje u prostor buduće gradske biblioteke.

Tadašnja vlast je krenula sa procedurom otkupa Doma vojske, projektom i rekonstrukcijom zgrade, kako bi se danas po ko zna koji put aktuelni gradonačelnik sa svojom naprednjačkom svitom „kitio tuđim perjem“ i sa Ministrom kulture otvorio „najmoderniju i najveću zgradu javne biblioteke u Srbiji, sa 3.500 kvadrata prostora na tri nivoa i četvrtim ispod zemlje“, „prema meri svojih potreba, prema meri svoga ugleda, prema meri svoga grada…“.

Tako je SNS (podsećanja radi) pripisao sebi i zasluge za izgradnju novog Doma učenika prošle godine u Čačku, a takođe i deonicu autoputa Čačak-Ljig, koja je lična zasluga Velimira Ilića i mnogo toga još…

Takođe, Nova Srbija Čačak se zahvaljuje tadašnjoj direktorki biblioteke „Vladislav Petković Dis“ Danici Otašević na svesrdnoj podršci i saradnji i zajedničkom delovanju da bi se ovaj naš zajednički projekat i ostvario nakon 8-9 godina, a sve u interesu zajednice, za potrebe svih naših sugrađana, a i šire.

Informativna služba Nova Srbija Čačak

Prethodni članakPucnjava u Ljubiću, muškarac (37) ranjen u obe noge
Sledeći članakUčenici i profesori Ekonomske škole organizuju humanitarni turnir u basketu za pomoć Mini

4 KOMENTARA

  1. Nova Srbija je ostavila mnogo toga dobrog, bila je uspesna vlast, sa skolovanim ljudima u janim preduzecima i ustanovama. Sve to bez sendvicara.

  2. dobro, vi ste zasluzni, oni se nadrpali, vaa nisu dali deo kombinacije

    e tu je koren cele frke i saopstenja

    jadno…mnoooooogo jadno

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here