Nova Srbija odgovorila gradonačelniku: Todorović i njegovi kompanjoni našli se u nebranom grožđu

4
661

ČAČAK – Gradski odbor Nove Srbije u Čačku oglasio se povodom saopštenja gradonačelnika Miluna Todorovića u vezi sa navodni održavanjem gej parade u gradu na Moravi.

Saopštenje NS prenosimo u celosti:

Smatramo krajnjim licemerjem da nam slovo o sutrašnjem Krstovdanu, jednom od najznačajnijih praznika u kalendaru Srpske pravoslavne crkve, drži čačanski gradonačelnik i, istovremeno, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Svim građanima Srbije i Čačka je odlično poznata činjenica da je upravo Srpska napredna stranka, zajedno sa svojim satelitima, dugogodišnji pokrovitelj tzv. parada ponosa, koje su se do skoro održavale u Beogradu, a odnedavno su apetiti njihovih LGBT partnera porasli, pa se ovakvi antihrišćanski skupovi, nažalost, održavaju i po unutrašnjosti Srbije, a samo u proteklih mesec do dva dana organizovani su u desetak gradova u našoj zemlji.

Ni u jednoj od tih sredina, promociju antipravoslavlja i ruganja većinskoj Srbiji nisu pravili lokalni pripadnici LGBT zajednice, već je režim dovodio agresivne predstavnike ovakvih udruženja iz drugih delova zemlje. I svuda se to radilo u tajnosti, iznenadnim pojavljivanjem neželjenih gostiju, razvijanjem njihovih zastava u bojama duge i šetnjom centralnim gradskim ulicama, pod zaštitom do zuba naoružanih pripadnika policije i ostalog represivnog državnog aparata.

U Čačku je, međutim, opozicija na vreme razotkrila namere vlasti i pravovremeno alarmirala javnost da se i kod nas priprema identičan scenario i to na veliki crkveni praznik – Krstovdan, tako da su se Todorović i njegovi kompanjoni našli u nebranom grožđu. To je i razlog zbog koga se čačanski gradonačelnik sa toliko gneva obrušava na svoje sugrađane koji će se sutra mirno i dostojanstveno okupiti na “Porodičnoj šetnji“. Zbog toga Todorović, koji je ponovo pristao da se potpisuje ispod nečega što nije napisao, takav vid okupljanja pravoslavnog življa u našem gradu naziva tzv. “Porodičnom šetnjom“, jer je očigledno uplašen otporom koji Čačani pružaju pokušajima da se grad na Moravi pretvori u mesto za promociju antihrišćanskih ideja.

Nova Srbija ovim putem poručuje Milunu Todoroviću i njegovim mentorima iz Vlade, predvođenih gej premijerkom Anom Brnabić, da ovakve naopake namere u Čačku nikada neće proći, jer ova sredina to jednostavno neće dozvoliti. Čačak je, na neki način, prestonica srpske duhovnosti i sabornosti i grad u čijoj okolini se nalaze mnogobrojni manastiri Srpske pravoslavne crkve, mala Sveta Gora, a to su svetinje kojih se nikada i ni po koju cenu nećemo odreći.

Posle ovako gorkog iskustva koje su Čačani doživeli sa aktuelnom vlašću, izvesno je da bivši julovci, radikali i otpad iz drugih političkih stranaka više nikada neće imati podršku birača. To se dogodilo pre tri godine i nikada više u Čačku i zato Milun Todorović ne treba da se bavi političkim rejtingom Nove Srbije i Srpskog Pokreta Dveri i kalkulacijama da li će te dve političke stranke doći na vlast, jer je sigurno da su naprednjaci politička prošlost našeg grada i da broje zadnje mesece na vlasti u Čačku.

Gradski odbor Nove Srbije još jednom poziva sve naše sugrađane koji baštine pravoslavne i hrišćanske vrednosti da se sutra u 18 časova okupimo na Gradskom trgu i “Porodičnom šetnjom“ našim ulicama pošaljemo odlazećoj vlasti snažnu poruku da u Čačku tzv. gej paradi nema mesta.

Informativna služba GrO Nove Srbije Čačak

Prethodni članakTodorović: U Čačku neće biti nikakve gej parade, jedino što grad na Krstovdan organizuje su “Dani patrijarha Pavla“
Sledeći članakPartizan je ugostio trenere čačanske Slobode, dogovorena saradnja dva kluba

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here