Nova Srbija: Za krah FK Borac zaslužni istaknuti funkcioneri SNS

4
534

PREDIZBORNI POLITIČKI MARKETING

ČAČAK – Gradski odbor Nove Srbije u Čačku oglasio se povodom najave protesta grupe bivših fudbalera FK Borac zbog, kako je navedeno, neizmiranih finansijskih obaveza.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ovih dana su nekadašnji fudbaleri čačanskog Borca, njih preko 20, kojima je klub ostao dužan nemala finansijska sredstva po osnovu neizmirenih ugovornih obaveza, najavili da će ispred zgrade Gradske uprave, odnosno Opštine Čačak, započeti proteste.

Odgovor gradske naprednjačke vlasti na ovakav, krajnje opravdan, zahtev bivših igrača čačanskih “zebri“ je krajnje licemeran i ciničan. Gradonačelnik, na koga je zahtev za isplatu duga i naslovljen, se pravi neobavešten i uprkos toga što je predsednik Nezavisnog sindikata fudbalera, gospodin Mirko Poledica, javnosti dostavio dokaze iz kojih se vidi da je zahtev fudbalera delovodno protokolisan preko gradske pisarnice, gradonačelnik tvrdi da takav dopis nije primio i pravi se Englez usred zemlje Srbije. I tu se bahata vlast nije zaustavila, već su juče javnosti podmetnuli bivšu igračku legendu Borca, vremešnog Predraga Kulaševića, da on umesto naprednjačkih političara odgovornih za krah Borca, preuzme na sebe obavezu da brani neodbranjivo. Kulašević, inače ničim izazvan, u svom jučerašnjem obraćanju javnosti plasira klasične demagoške tvrdnje i građane podseća da je uprava Kluba svojevremeno igračima nudila mogućnost da se odreknu polovine svojih ugovornih obaveza, a ostatak naplate iz većeg broja rata. Postavlja se pitanje: da li su se funkcioneri gradske vlasti, pa i sam Kulašević, na takav način odricali svojih prinadležnosti i pristajali da im se, recimo, zarada isplaćuje u polovičnim iznosima, ili su svoje plate ostvarivali u punom kapacitetu?

Nova Srbija ovom prilikom podseća građane da su poslednje tri Borčeve uprave, što je period koji prethodi gašenju Borca i kasnijem dovođenju u Čačak izvesnog seoskog kluba Provo iz Vladimiraca kraj Šapca, vodili istaknuti kadrovi Srpske napredne stranke, Zoran Bašanović, Vladan Milić i na kraju Predrag Teofilović. Dakle, isključivu odgovornost za uništenje Kluba sa bezmalo stogodišnjom tradicijom snose ljudi koji se nalaze, ili su se nalazili, u izvršnoj vlasti, tako da SNS od takve odgovornosti ne može pobeći, kao ni od obaveze da se bivšim fudbalerima Borca isplate zaostala potraživanja od strane onih koji su sa njima i sklapali ugovore.

Informativna služba Nove Srbije

Prethodni članakNajavljen 30. Memorijal Nadežde Petrović: “Na jug, na jug! Idemo na jug“
Sledeći članakBroj novozaraženih ponovo preko dva odsto u odnosu broj testiranih

4 KOMENTARA

 1. Zasto su placani toliko ibroj graca,ako nisu svi bili na nivou zadatka….

  Mnogi su tu omrsili… Ppojedinci iz svih vladajucih stranaka u tom duzem periodu…
  A i taj Poledica se okomio na Cacanski opstinski budzet, naporan lik, seje aroganciju, a predstavlja se kao vrh sindikalac.
  Bilo je tu i vise sponzora,sve pomenuti ako ima razloga…itd.
  Rezim je najodgovorniji za olako deljenje narodnih para,bez provere rezultata…

  Gruni malo kriticarsku ostricu i na beogradske klubove,sindikalce?!Zajapurio se na manje gradove…a u prestonici kaos 🙂

 2. Veljo ne sramoti se više, i budale znaju da su tvoj magistar bato i Veljko večiti NAJZASLUŽNIJI za propast i finansijsku i svaku drugu Borca.

 3. Nova S. igra cudnu igru….
  Pa jesu li dobili milion i po evrića ili nisu.

  Ova priča NS je čudna jer su i oni linili tada vlast

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here