Nova Srbija: Znali smo da je aerodrom u Lađevcima nespreman za sletanja i uzletanja aviona

1
323

ČAČAK – Nova Srbija (NS) upozorila je da je zbog nebrige vlasti i nestručnog upravljanja železnicom, pitanje trenutka kada će se na našim prugama ponovo dogoditi neka havarija sa katastrofalnim posledicama.

Stranka u saopštenju podseća da je u utorak na delu pruge između Resnika i Ostružnice došlo do iskliznuća iz šina četiri vagona sa kvarcnim peskom.

Sve ovo je posledica jedne jako neodgovorne politike koju Zorana Mihajlović već godinama sprovodi i, nažalost, za takvu nestručnost i bahatost dobija podršku predsednika svoje stranke i Republike Srbije, Aleksandra Vučića, koji umesto da je odmah razreši dužnosti koju obavlja – nagrađuje je i, kao što smo danas imali priliku da vidimo, vodi je sa sobom u zvaničnu posetu Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu – navodi se u saopštenju.

NS konstatuje i da dosadašnji rezultati demantuju navode Mihajlović kako u svom ministarstvu ima kvalitetan kadar.

Naime, gospođa Mihajlović je pre izvesnog vremena na pompezan način najavila da početkom decembra meseca kreću avio letovi na relaciji Kraljevo-Beč-Kraljevo, sa aerodroma Lađevci. Uprkos tome što je NS blagovremeno upozoravala i ministarku i javnost da su takva očekivanja i najave krajnje nerealne i da se to 1. decembra sigurno neće dogoditi, vlast nas je svakodnevno ubeđivala u suprotno. Danas se, po ko zna koji put, ispostavilo da su NS i Velimir Ilić ponovo bili u pravu i da od uspostavljanja ove avio linije, do daljeg, nema ništa – piše u saopštenju.

Kako navode u NS, takve tvrdnje nisu plasirali kako ne bi došlo do letova i razvoja avio saobraćaja u Srbiji, već zato što su im, kako kažu, poznati svi tehnički detalji vezani za aerodrom u Lađevcima i njegovu trenutnu tehničku nespremnost da se organizuju uzletanja i sletanja aviona.

Sve dok se ne isprave prisutni propusti napravljeni još u fazi projektovanja aerodroma i njegovog prilagođavanja potrebama civilnog avio saobraćaja, ovaj aerodrom neće ispunjavati složene međunarodne standarde za uspostavljanje avio letova. NS i dalje insistira na ujedinjavanju opozicije i aktivnostima koje će voditi u pravcu rušenja naopake i nekompetentne vlasti Srpske napredne stranke – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: MNA

Prethodni članakBrajs Džons, plejmejker Borca: Publika u Čačku prepoznaje sve
Sledeći članakAfere “Krušik“ i “Jovanjica“: Tata za brata

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here