Nove sprave za vežbanje u kompleksu SC “Mladost“

0
682

ČAČAK – U okviru programa „Mladi su zakon“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta, posredstvom resurs centra „Interaktiv“ iz Kragujevca, a u saradnji sa Sportskim centrom „Mladost“, aktivisti Kancelarije za mlade Čačak renovirali su prostor za vežbanje na otvorenom, na prostoru sportskog centra „Mladost“ zamenom starih, pohabanih dasaka i farbanjem postojećih sprava.

Takođe, u okviru dobijenog projekta postavljena je i multifunkcionalna sprava, tzv. „Monkey bar“ , čime su ujedno stvoreni uslovi i za održavanje turnira „Street Workout“ za kojim, kako se navodi, postoji veliko interesovanje.

Aktivisti su imali priliku da prođu trodnevnu obuku za pisanje projekata u Kragujevcu i ovo je već četvrta godina zaredom da učestvujemo u programu. Primera radi prethodnih godina smo ovim putem izgradili rekreativni park u naselju Kaluđerice, postavili klupe na obali Morave, uredili javne površine. Program „Mladi su zakon“ je nacionalni program Ministarstva omladine i sporta koji ima za cilj podsticanje aktivizma i volontiranja među mladima, omogućavanja sticanja veština za lični razvoj i bolju zapošljivost kroz volontiranje, omogućavanja doprinos mladih održivom razvoju lokalnih zajednica i podsticanja prepoznatljivosti volonterskog doprinosa mladih na lokalnom i nacionalnom nivou – izjavio je Dušan Radojević, član Gradskog veća za mlade i kulturu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBiblioteka u Čačku raspisala konkurse za najbolji esej o Disu i nagradu Mladi Dis
Sledeći članakJovica Arsić nakon pobede nad Dinamikom: Rad se isplatio, nastavljamo u istom ritmu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here