Novi kružni tok u Gornjem Milanovcu biće pušten u saobraćaj pre roka (FOTO)

7
4642

GORNJI MILANOVAC – Radovi na završetku kružnog toka kod kompanije “Metalac“ u Gornjem Milanovcu, iako najavljeni za 6. januar, ušli su u završnu fazu znatno pre roka.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, obišao je radove i najavio da će kružni tok u saobraćaj biti pušten u narednih nekoliko dana.

Prvo želim da se zahvalim izvođačima radova “Mostogradnji ING“, “DIS Niskogradnji“, kao i nadzoru iz “Koridora Srbije“ koji su gledali da na najbolji i na najbrži način završimo ovaj priključni deo na novu pristupnu saobraćajnicu auto-puta “Miloš Veliki“. U utorak je počela prva faza asfaltiranja, nastavićemo sa asfaltiranjem i naredna dva dana, tako da se nadam da ćemo u četvrtak ili petak uspeti da pustimo u saobraćaj ovaj kružni tok i prilazne puteve. Ovo je deonica od velikog značaja kako za saobraćaj prema gradu tako i za privredu koja se nalazi u ovom delu i koja je otežano funkcionisala proteklih mesec dana. Posebno kompanija “Metalac“ čiji su kamioni i šleperi morali da koriste alternativne pravce koji nisu predviđeni za tu vrstu vozila. Zahvalan sam i meštanima koji se nalaze uz samu saobraćajnicu i koji ni jednog trenutka nisu pravili problem da li će kroz njihovo dvorište da prođe optički kabl, nova linija vodovoda ili kanalizacija. Ustupili su svoj posed bez naknade i hvala im na tome. Izvođači su obećali da će svima urediti prilaze u dvorišta. Radujem se što Milanovac postaje moderniji grad koji ima šta da ponudi i u kome je lepo živeti. U narednih sedam dana asfaltiraćemo deo pristupne saobraćajnice u dužini od 500 do 600 metara kružnog toka prema Takovu kako bi sve kuće koje se nalaze uz samu pristupnu saobraćajnicu imale adekvatan prilaz ove zime. Veliki posao je već završen, iako su rokovi za završetak pristupne saobraćajnice vezani za oktobar naredne godine, ja očekujem da mi to već možemo završiti u junu. Milanovčani će videti koliko će značiti pristupna saobraćajnica i kako će se Milanovac dalje razvijati – rekao je Kovačević.

On je naglasio da se privodi kraju i kompletna procedura oko eksproprijacije i da s tim u vezi sve protiče bez problema.

Tokom izvođenja radova susreli smo se sa kako vremenskim, tako i tehničkim izazovima. Jedan od najvećih izazova ovde bilo je izmeštanje svih instalacija počevši od elektro, “Telekomovih“, ali i gasnih instalacija, vodovoda i kanalizacije. U isto vreme smo radili na tome, ali i vodili računa, da potrošači imaju normalne uslove i veoma brzo ih ponovo priključivali. Najsloženiji posao je bio izmeštanje optičkog kabla gde nijednog trenutka nismo smeli da napravimo prekid. Rađeno u noćnim uslovima, od ponoći do jutra. Veliko je zalaganje svih radnika, šefova, inženjera i zahvaljujući marljivosti, posao smo uspeli da privedemo kraju. Nakon postavljanja asfalta očekuju nas radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije i puštanje kružnog toka u saobraćaj – istakao je Gligorijević.

U projekat izgradnje pristupne saobraćajnice, deonice duge 9,5 kilometara uključeno je oko 200 radnika i tehničkog osoblja koji su svakog dana angažovani, kao i oko 50 jedinica mehanizacije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvorena izložba “Namerno – Nemarno“: Perićev kabinet čudesa
Sledeći članakBoško Obradović: Stop maltretiranju lovaca i legalnih vlasnika oružja

7 KOMENTARA

 1. Takovska ulica iznad opstine uzas katastrofa.
  Zeleznicka ulica ka staroj pijaci uzas,iskrpljeno kao lopatom.
  Obilazak od Jasena starim putem ka Takovu uzas svo blato pored puta je izbaceno na asvalt.Bezbednost nula.
  Seoski putevi ka Ljutovnici uzas….

 2. Kruzni tok !!! A sta cemo sa putem iz Takova..? Ljudi iz Banjana Loznja Bersica i okolnih sela upropascuju kola gube vreme trose vise benzina . Ovo nigde nema samo kod nas sramota niste sposobni da uradite 20km za 3god nespobni lazovi.

 3. Rok za zavrsetak cele pristupnice G.Milanovac – Milos Veliki je 31.5.2023. godine, tako da kada je rok davno prosao ne mozes nista zavrsiti pre roka.

 4. Džaba kružni tok kada pristupnica zbog koje se isti pravi već 5 godina se radi.Da nepričamo da ko krene iz Milanovca ka Milošu velikom 5 km ide nasutim putom gde odlaze i spone, trapovi, amortizeri.Mestani gornjih sela koi rade u Milanovcu em sto gube vreme ici putem gde nemožes da pređes 30 km na h. troše mnogo više goriva i redovno moraju ići u servise na popravke

 5. Sjajna vest, osim sto atmosferska kanalizacija nije odradjena kako treba, pa ce u roku od 6 meseci poceti da puca asfalt, a o plavljenju da ne govorim… mora pred izbore da se pusti.a Takovska ulica u gradu, dno dna

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here