Novi pokušaj da se “Folksvagen“ dovede u Srbiju

0
224

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na današnjem sastanku sa nemačkim ministrom ekonomije Peterom Altmajerom ponovo pokrenuti inicijativu za dovođenje nemačkog automobilskog giganta „Folksvagena“ u Srbiju.

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo – rekao je Vučić.

On je naveo da ima i tehničkih problema koji “nemaju veze sa Srbijom“.

Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko “Folksvagena“ –  istakao je Vučić.

Upravni odbor nemačkog „Folksvagen AG“ odložio je 15. oktobra odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji. Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila vredna između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

S druge strane, kako javljaju mediji iz Hrvatske, i ta država ulazi u trku za investiciju vrednu više od milijardu evra, koliko nemački automobilski gigant planira da uloži u svoju novu fabriku.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakAuto sleteo s puta i probio ogradu kasarne preko puta bolnice
Sledeći članakBorac spreman za veliki derbi ABA2 lige i borbu za kotu jedan u Skoplju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here