Novi slogan dela opozicije koji izlazi na izbore – Biram borbu

0
189

Deo opozicije koji izlazi na izbore i koji je napustio koaliciju “Srbija protiv nasilja“ objavio je ime nove koalicije – Biram borbu.

Foto: N1
  • Pred vama su političke stranke i organizacije koje su donele odluku, da uz ispunjenje tri osnovna zahteva opozicije, učestvuju na izborima 2. juna i u Beogradu, a i na svim lokalnim izborima. Dakle, ovih šest organizacija koje su ovde su donele tu odluku i napravile dogovor o zajedničkom nastupu na tim izborima sa sloganom “Biram borbu“ – kazao je ispred nove koalicije Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poručio da su “svesni potpuno situacije u kojoj se nalazimo, svesni svih manipulacija uzurpatorskog režima, uzurpacije institucija, volje građana Srbije, traženja izgovora i kupovine vremena kada su u pitanju fer i pošteni izborni uslovi, odlučili smo da ne predamo bez borbe u ruke ni jednu opštinu, ni jedan grad u Srbiji, režimu Aleksandra Vučića“.

  • Dakle, ono što smo tražili na početku ovih pregovora jesu bila tri uslova: formiranje komisije za reviziju biračkog spiska i praćenje biračkog spiska, poštovanje zakona kada su u pitanju mediji, pre svega javni servisi RTS i RTV, ono što im propisuje na kakav način oni moraju da se ponašaju prema svim političkim akterima u zemlji, i kao treće, da svi izbori budu spojeni 2. juna. Danas je sednica Skupštine na kojoj ćemo usvojiti zakon koji smo mi inicirali i potpisali da se nađe na dnevnom redu, to je zakon da se promene određeni rokovi u zakonu o lokalnim izborima i da se svi izbori održe 2. juna, što je bio zahtev naš još od 1. aprila. Dakle, uspeli smo da dođemo do toga, sutradan već očekujem i upravo smo na kolegijumu napravili dogovor da već sutra imamo sastanak o formiranju komisije vezane za birački spisak i ovu drugu, treću stvar oko medija – kazao je Aleksić.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta rekao je da su odlučili da se ne povlače pred SNS-om.

  • Ljudi koji su odlučili da nijedan grad, nijednu opštinu, ma nijednu mesnu zajednicu, nijednu ulicu ne prepuste SNS-u i njihovoj kriminalnoj vlasti. Mi danas biramo da se borimo. Svesni smo da izborni uslovi nisu bili dobri, a ni da danas nisu dobri. Iz SNS nemaju nameru da odustanu od malverzacija, znamo, ali uspeli smo da ih nateramo da ustuknu i da ponovo pokradu izbore, a zatim i naprave ustupke – kazao je on.

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana rekao je da smatra da imaju obavezu prema više stotina hiljada građana Beograda koji su u decembru doneli odluku da Srpska napredna stranka više ne može da vrši vlast u Beogradu.

  • I zato smo odlučili da se borimo i zato ćemo se boriti do kraja svim svojim kapacitetima. Misija ove grupacije jeste da razbije tu desetogodišnju, veštački stvaranu, nasilno stvaranu iluziju Srpske napredne stranke da su nepobedivi. Da im pripada svaki centimetar naše teritorije, da im pripada svaki sekund naših života – poručio je Grbović.

Izvor: N1

Prethodni članakU Čajetini omladinske kartice
Sledeći članakU utorak predstava za decu “Nešto zeleno“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here