Novi Upravni odbor “Unije Čačak 2000“ preuzeo rukovođenje poslovnim udruženjem

0
2684

ČAČAK – Novoizabrani Upravni odbor “Unija Čačak 2000“ preuzeo je vođenje udruženja, a kako je saopšteno, u toku je formiranje i podizanje kapaciteta strukovnih sekcija.

Do sada je organizovano šest strukovnih sekcija – za poljoprivredu, metal, štampu i ambalažu, informacione tehnologije, računovodstvena sekcija i najnoviji sekcija za inovacije i zaštitu životne sredine.

Na nedavno održanom sastanku za predsednika sekcije ya životnu sredinu i inovacije izabran je inovator Sretko Popadić direktor “Savema inovacije“.

Sekcija za inovacije obuhvata pojedince, preduzetnike i kompanije koje nude inovativne proizvode, tehnologije ili usluge kao i poslovne entitete koji primenjuju inovativna rešenja u svojem poslovanju.

Primena inovacija može biti u svakom poslovnom segmentu, proizvodnji, pakovanju, organizaciji rada ili novoj formi nastupa na tržištu. Drugim rečima, u svakom delu poslovnog ciklusa gde primenjena inovacija pravi uštede i podiže racionalnost poslovanja.

Na sastanku su predstavljena dva inovativna proizvoda: HIDROGEL – sredstvo koje se koristi u agrokulturi i čuva vlagu u zemljištu i FRIGOGEL – sredstvo za zaštitu voćnjaka od prolećnih mrazeva.

Na poslednjoj Skupštini Unije, izabran je novi Upravni odbor od trinaest članova. Skupština je značajno podmlađena, a po prvi put je jedna dama, Nataša Vujašević iz Udruženja žena “Evgenija“ iz Ježevice.

Novi predsednik Upravnog odbora udruženja je Jugoslav Lazović iz Sekcije za poljoprivredu, a na mesto zamenika postavljen je Sretko Popadić, predstavnik Sekcije za inovacije i zaštitu životne sredine.

Zastupanje Unije će i ubuduće obavljati Adam Zimonjić, kao direktor “Unije Čačak 2000“.

Pored izbora novih organa upravljanja na sastanku je bilo reči o daljim aktivnostima, jačanju udruženja i nastavku započetih inicijativa.

Odlučeno je da se nastavi proces zalaganja Unije za prilagođavanje komorskog sistema potrebama najvitalnijeg dela privrede odnosno sektora mikro, malih i srednjih preduzeća. Usvojen je tekst pisma kojim se zahteva od Parlamenta RPK Kraljevo da ovu temu uvrsti u dnevni red narednog zasedanja.

Potvrđen je dosadašnji razvojni pravac udruženja uz očekivanje da novi ljudi na čelu organizacije, svojom energijom i novim programom nastave zalaganje za ostvarenje vizije Unije.

Iz “Unije Čačak 2000“ pozvali su sve privrednike da se priključe njihovim aktivnostima.

Prethodni članakKoncert orkestra “Stari grad“ u Domu kulture
Sledeći članakBorac 1926 ubedljiv na startu prolećnog dela šampionata Prve srpske lige

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here