U Čačku obeležen Dan Crvenog krsta, gosti deca iz vrtića “Mali kapetan“

0
686

ČAČAK – Danas se obeležava Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, slavi hrabrost i humana dela volontera, saradnika i profesionalno zaposlenih ovoj humanitarnoj organizaciji, pod sloganom “Sačuvajmo humanost“.

U čačanskom Crvenom krstu aktivnosti su počele tribinom i radionicom za najmlađe sugrađane a na temu humanosti. Deca iz Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ u okviru koga posluje vrtić “Mali kapetan“ imali su priliku da čuju, saznaju i razgovaraju o dobrim delima i plemenitosti. Na primeru bajke “Crvenkapa“ mališani su govorili o dobročinstvu, bojili bojanku sa omiljenim likovima bajke i u grafičkom lavirintu “tražili“ put koji spaja Anri Dinana i Crveni krst.

U narednih sedam dana u Čačku biće priređene brojne akcije – od tradicionalnog uručivanja vaučera za dobijanje “Paketa za novorođenu bebu“, koje daruje Crveni krst Srbije, posete Dečijem odeljenju Opšte Bolnice, dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnog davanja krvi, posete i uručivanja paketa pomoći licima u stanju socijalne potrebe, gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu do ekološkog dana kada će se volonteri i zaposleni posvetiti uređivanju zelene površine.

  • Obeležavanje Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da pozove ljude kroz mnogobrojna dela humanosti i poveže sve zainteresovane iz šire društvene zajednice i još jedanput podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život – poručuju iz ove organizacije.

Mnogobrojne aktivnosti i posvećen rad organizacija Crvenog krsta, kako u svetu tako i u Srbiji, u mnogome doprinose ublažavanju ljudske patnje, spasavanju života i zdravlja ljudi i donose pozitivne promene u životu zajednice u celini.

Volonteri i saradnici Crvenog krsta i Crvenog polumeseca svakodnevno ulažu napore kako bi pomogli da niko ne ostane sam i bespomoćan, ostavljen i zaboravljen.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAtletičarka Slobode Anđela Obradović ostvarila normu za Svetsko prvenstvo za juniore u Limi
Sledeći članakGrupa 3 ponovo svira u “Velvetu“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here