Objavljeno uputstvo za prijavu za penzionerske kartice

2
1161

U ponoć je počela prijava za penzionerske kartice, sa kojima će najstariji građani moći da dobiju popuste u prodavnicama.

Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu.

Prijavu za penzionerske kartice možete podneti na OVOM LINKU.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice.

Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Takođe, Fond PIO organizuje u sredu 15. marta od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu pet pultova na kojima će zaposleni Fonda penzionerima raditi onlajn prijave i davati informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će one penzionerima pružati.

Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra, a svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

Penzionerske kartice nove generacije će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene, kako navode na sajtu Fonda, za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da prijava počinje u sredu i pozvao penzionere da se prijave za karticu, ali i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju.

Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u prodavnicama, u salonima, i tako će ne samo štedeti, već će im ostati i više novca za unučiće i decu – rekao je Mali.

U ovaj projekat Fonda uključuje se, kako navode, šira društvena zajednica, pre svega Vlada, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova.

Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju je dobijen fiskalni račun.

Izvor: Danas

Prethodni članakRapisan književni konkurs “Pesma o Čačku“
Sledeći članakMladi flautista iz Čačka osvojio prvo mesto na Međunarodnom festivalu u Ubu

2 KOMENTARA

  1. PRIJAVILA SAM ELEKTRONSKIM PUTEM MAJKU KOJA JE NEPOKRETNA
    PRIJAVA JEODGOVORILI SU, BILA USPEŠNA

    PITANJE:
    GDE MOGU ELEKTRONSKI POPUNITI ZAHTEV GDE PIŠE IMA PREZIME I NAROČITO OVLAŠĆENJE ZA MENE JER JE ONA NEPOKRETNA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here