Obradović: Ako mogu da menjaju izborne zakone, mogu i da odlože izbore

3
412

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se vlast plaši bojkota i da razmišlja o snižavanju cenzusa za ulazak u parlament na tri odsto, jer je svesna da će posle izbora u aprilu skupštinski saziv činiti samo Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Zato su došli na ideju o spuštanju cenzusa na tri odsto, kako bi na silu ugurali u parlament više od dve političke opcije, i tako glumili višestranačku parlamentarnu demokratiju i da je sve u redu – rekao je Obradović.

On je istakao da ako mogu da se menjaju izborni zakoni dva meseca pre izbora – onda mogu i da se odlože izbori i da se po potpisivanju sporazuma između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima, normalni izbori održe za devet meseci.

Obradović je ocenio da taj sporazum treba da bude usvojen u Skupštini u formi lex specialis (poseban zakon), koji bi podržali svi narodni poslanici, dok bi njegovo sprovođenje garantovala prelazna, tehnička vlada.

Kao što je to trenutno upravo slučaj u severnoj Makedoniji ili kao što su prošle godine, na isti način, organizovani i parlamentarni izbori u Austriji – zaključio je Obradović.

Izvor: FoNet

Prethodni članakU Turističkoj organizaciji Čačka kažu da spremno dočekuju doček srpske Nove godine
Sledeći članakTri nova konkursa za posao u Nemačkoj za medicinske sestre i tehničare

3 KOMENTARA

  1. Kad vidim zajedno Šapića, Stamatovića i Verka, pa onda Velimira Ilića, Parovića i Stojanovića, isto mi je kao da vidim zajedno Vučića, Dačića i Vulina. Ovi traže glas da bi nastavili da se bogate. Tu su naravno i Šešelj, Čeda i Čanak. Koja pamet ovo glasa.?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here