Obradović: Bojkot jedino rešenje za izlazak iz političke krize

3
205

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović pozdravio je danas odluku Predsedništva Dveri da ne izađe na izbore na proleće iduće godine, koje je ocenio kao lažne i kao „prisilno glasanje bez istinske slobode izbora“.

Jedino rešenje za ovu političku krizu je neizlazak na takve lažne i unapred neregularne izbore, ostavka ministra policije Nebojše Stefanovića zbog falsifikovanja fakultetske diplome i pad Vlade Srbije, nakon čega bi bila formirana prelazna vlada koja bi omogućila slobodu medija i fer i poštene izbore – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da bi prelaznu, tehničku vladu činili ministri iz opozicije i da bi ona trajala najmanje 6-12 meseci kako bi u tom periodu na slobodnim medijima mogao da se obezbedi dijalog između vlasti i opozicije .

Važno je naglasiti da sloboda medija ne znači samo gostovanje opozicionih političara na medijima već istraživačko novinarstvo kako bi građani Srbije mogli da budu informisani o svim tabu-temama u našem društvu: šta je plan za Kosovo, koliko koštaju auto-putevi u Srbiji, zašto država subvencioniše strane, a ne domaće firme, čime se bave javni izvršitelji, šta se desilo u Savamali, a šta na Kopaoniku, kako je porodica Vučić došla u posed sedam nekretnina i imovine u vrednosti većoj od miliona evra u Beogradu – rekao je Obradović.

Dodao da je među tabu temama u Srbiji koje bi trebalo istražiti i da li je ministar policije kupio diplomu ili kako se u rancu njegovog oca našlo 300.000 evra u kešu nepoznatog porekla, zašto su udžbenici za školu toliko skupi, da li je tačno da hladnjače koje utiču na cenu maline drži urednik „Informera“ i gde su završile „ukradene“ penzije penzionerima.

Obradović je ocenio da bez otvaranja medija za drugačije mišljenje nema slobodnih izbora i da „otvaranje“ medija ne znači ništa mesec dana pred izbore, već mora da postoji minimum 6-12 meseci slobodnih medija da bi izbori bili fer i pošteni.

To je samo jedan, ali presudan uslov da bi se izbori mogli nazvati demokratskim, jer ako nema ravnopravnog učešća svih budućih izbornih učesnika na medijima pre izbora onda to nisu izbori već prisilno glasanje građana koji su obmanuti svakodnevnom medijskom propagandom vlasti i ucenjeni radnim mestima da moraju da glasaju za vlast – rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakIN MEMORIAM: Srboljub Srbo Vasikić
Sledeći članak“Autoprevoz“ saobraća celom deonicom auto-puta “Miloš Veliki“ na relaciji Čačak-Beograd i Beograd-Čačak

3 KOMENTARA

  1. Velimir Ilić je lažnjak opet igra kako služba veli…kao da se prodao…tobož kritikuje a u stvari radi ispod radara…
    Naravoučenija i za vas ….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here