Obradović: Da li je Cvijan bio Vučićeva veza s kontroverznim biznismenima i kriminalcima

7
318

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je Vladimir Cvijan bio njegov „čovek za vezu“ s „kontroverznim biznismenima“ Stankom Subotićem Canetom, Miroslavom Miškovićem i Bogoljubom Karićem, koji su, kako je naveo, finansirali Srpsku naprednu stranku (SNS).

Na konferenciji za novinare ispred zgrade Predsedništva, Obradović je kazao da ima utisak da postoji zavera oko smrti Cvijana, kako se ne bi saznala priroda odnosa Vučića s kontroverznim biznismenima i kriminalcima „koji su finansirali osnivanje i dolazak na vlast“ SNS.

Zašto je toliko važna istina o Cvijanu? Zato što je on simbioza bivše i sadašnje vlasti, zato što zna o stvaranju SNS, o njenim prvim opozicionim godinama i dolasku na vlast – naglasio je Obradović.

Obradović je pozvao da nadležni organi, a ne tabloidi, istraže smrt Cvijana i upitao ko je pronašao njegovo telo, da li je sprovedena istraga kako je tačno umro, da li je vođena istraga šta je radio poslednjih dana, s kim se viđao i kad se vratio u Srbiju.

Ko se sve susretao s Cvijanom, da li su ti ljudi saslušani? Ko je vršio obdukcijski nalaz i da li je autentičan taj nalaz. Ko je odobrio njegovu kremaciju i sahranjivanje na neobeleženoj lokaciji – upitao je on.

Obradović je istakao da je za konferenciju za novinare izabrao Predsedništvo zbog toga što je Cvijan u jednom periodu tu i radio i upitao da li se u toj instituciji za Cvijanovu smrt saznalo pre tri godine, ili pre dve nedelje.

Ako su to znali pre tri godine kada je Cvijan nađen na obali Dunava, zašto nisu obavestili javnost kada je u pitanju smrt bivšeg službenika Predsedništva. Ako je to bilo samoubistvo, zašto javnost nisu obavestili – dodao je on.

Advokat, bivši saradnik Borisa Tadića i poslanik SNS Vladimir Cvijan pronađen je mrtav početkom 2018. godine u Dunavu, a javnost je o njegovoj smrti saznala početkom marta ove godine.

Cvijan je napustio SNS zbog neslaganja s politikom Aleksandra Vučića.

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović objavio je fotografiju grobnog mesta na Lešću, gde je navodno sahranjen Cvijan i na čijem je grobu ispisano samo njegovo ime.

Izvor: Beta

Prethodni članakSa analize stiglo 477 uzoraka iz Moravičkog okruga, malo mirnije u Ivanjici, u Milanovcu i dalje bukti
Sledeći članakDr Šekler o studentima koji igraju kolo: Budale niču i tamo gde ih ne sejete (VIDEO)

7 KOMENTARA

  1. Čudan čovek. Hvata se za sve živo i neživo da bi bio u centru pažnje. Ali nikako mu ne ide. Ne voli ga narod, ne sluša ga i ne veruje mu.

    • Kako je moguće da ti ništa ne govori i da se ne pitaš kako je moguće da jedan tako visoko kotiran čovek u SNSu nečujno nestane i tri godine niko ne objavi da je mrtav. To je prosto neverovatno, ne treba mnogo pameti da se čovek zapita, jedino ako si i ti naprednjak.

  2. Ja ne verujem da je tema kojom se Bosko bavi ikome vise interesantna,osim njemu samom…Ali on konkretno i nema nikakve obaveze sto se politike tice.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here