Obradović: Dobijamo veliku podršku svuda gde se potpisuje peticija protiv naseljavanja migranata

2
2103

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović ponovo je upitao gradonačelnika Čačka i predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miluna Todorović, o kakvom “zbrinjavanju” migranata se radi i u kojim “ustanovama” planira da ih “zbrinjava”.

Obradović u saopštenju koje sadrži gotovo ispa pitanja kao i prethodnih dana, a tiču se migranata, navodi da Todorović neuspešno pokušava da skrene pažnju javnosti na druge teme i da bavi se lažima i vređanjem Dveri.

On je naveo da je gradonačelnik priznao da je skupština grada Čačka na sednici održanoj 26. marta 2018. godine usvojila “Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji grada Čačka za period od 2018-2021. godine”.

To što je ova odluka upakovana u zajednički dokument sa obavezom zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih sa bivših jugoslovenskih prostora – to sve ovo čini još skandaloznijim i opasnijim da se pod firmom brige za naše izbeglice podvuku i migranti. Kakve veze imaju naše izbeglice i interno raseljena lica sa migrantima, i zašto se nalaze u istom akcionom planu – upitao je Obradović.

Lider Dveri kaže da se sleže sa Todorovićem da su Srbi i sami narod izbeglica i migranata, i da svakome ko je u nevolji izbegao sa ratom zahvaćenih podruja treba pomoći na njegovom putu ka zapadnoj Evropi.

To je i stav Dveri i mi upravo imamo takav hrišćanski i gostoljubiv pristup za svakog nevoljnika. Ali, to je jedno, a nešto sasvim drugo je trajno naseljavanje migranata u našoj sredini zato što zapadno-evropske države više neće da ih primaju, a oni ne mogu dalje nikuda, ni napred ni nazad. I onda neko preuzima na Srbiju obavezu da ovde gradi veliki azilantski centar – konstatuje on.

Obradović ističe da podrška koju dobijaju na ulicama grada svuda gde postave štand za skupljanje peticije protiv migrantske politike republičke i lokalne vlasti govori da su građani prepoznali opasnost koja dolazi i žele preventivno da se obezbede od svake neizvesnosti u ovoj ogromnoj migrantskoj krizi i eksperimentu promene strukture stanovništva čitave Evrope koji je u toku.

Izvor. MNA

Prethodni članakTodorović: Odbornica Dveri hvalila akcioni plan za izbeglice, a Boško Obradović ga danas kritikuje
Sledeći članakJuniori Borca demonstrirali silu protiv komšija iz Užica

2 KOMENTARA

  1. Ko je lud da prihvati migrante .Taj sto im nudi nasu zemlju neka se preispita sta se sa njim desava .Jos veca je budala ko pokusa da ih smestaj obezbedi . Srbi koji su pravi treba da se stave u zastiti zemlje Srbije ,a ne da se blesavimo po Niksicu da bi sacuvali crkve od Crnogoraca .Nece Crnogorci crkve da odnesu za Ameriku .

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here