Obradović: Dok naša deca odlaze, migranti nam dolaze

4
248

ČAČAK – Povodom pokretanja peticije Dveri protiv republičke i lokalne migrantske politike aktuelne vlasti, kao i reakcije na državnih organa, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, ponovo je upitao kakve veze imaju naše izbeglice i interno raseljena lica sa migrantima, i zašto se nalaze u istom akcionom planu?

Čemu uopšte ‘plan za unapređenje položaja migranata u Srbiji do 2021. godine’ ako se tako nešto ne planira i ako je Srbija samo prolazna stanica na njihovom putu u EU? I, šta ćemo ako oni dalje iz Srbije ne mogu jer niko ne želi da ih primi i stalno ih nasilno vraća na teritoriju Srbije? Ako Srbija postane tampon zona iz koje nemaju kud ni napred ni nazad – upitao je Obradović.

Obradović konstatuje da “dok naša deca odlaze – migranti nam dolaze”, dodajući da je posebno pitanje bezbednosti i pita da li i ko radi bezbednosne provere migranata koji se nalaze u Srbiji.

Jako je opasno ako se to ne radi i ako nadležni ovo pitanje relativizuju kao manje bitno od humanosti koju svakako treba pokazati prema izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja – naveo je on.

Obradović pita ministra Zorana Đorđevića da li je potpisao “pakt” koji podrazumeva da se migranti tretiraju kao državljani Ujedinjenih nacija, sa posebnim pravima, da o njima mogu da se emituju samo pozitivne vesti, i da je utvrđeno novo ljudsko pravo – “neometana migracija”, koja podrazumeva ekspresno dobijanje pasoša, odnosno državljanstva tamo gde se migranti nasele. Kada je Vlada Srbije donela odluku da ovo potpiše i zašto se to krije od javnosti? (

Izvor: MNA

Prethodni članakČačak dobio 330 miliona dinara za opremanje NTP u pogonima nekadašnjeg “Cera“
Sledeći članakAdolescenti sve ranije počinju seksualni život i stupaju u seksualni odnos (8)

4 KOMENTARA

  1. Ovakvom politikom Dveri samo odmažu opoziciji , do sada su me svojim postupcima samo odvracali od podrske njihovom programu . SZS treba dobro da preispita odluku da li u svojim redovima želi stranku koja se u 21 veku zalaže za verski fundametalizam i diskriminaciju na svim nivoima .

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here