Obradović: Neprihvatljiva imunizacija neproverenim vakcinama

5
505

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je neprihvatljivo to što vlast planira da na građanima Srbije testira “kinesku ili bilo čiju drugu vakcinu bez konsultacija sa strukom mimo režimskog i kompromitovanog Kriznog štaba“.

On je naglasio da građanima niko ništa ne može da nameće, kao i da tema vakcine protiv kovida-19 mora da prođe ozbiljnu javnu raspravu.

Posebno je pitanje kako se pravi vakcina u vezi sa novom zaraznom bolešću o kojoj se ili ništa ne zna ili se svaki dan daje druga procena kako se prenosi, koji su joj simptomi i koliko varijanti ima, a da ne govorimo o tome da se postavlja pitanje da li onaj koji je preležao ovaj novi virus uopšte stiče imunitet na njega ili može ponovo da je dobije. Naš najveći problem je odsustvo domaćih referentnih laboratorija i instituta koji bi ili proizvodili domaće vakcine, kao što smo to nekada radili kao država, ili proveravali i garantovali ispravnost stranih uvoznih vakcina. Nadam se da smo shvatili da je jedino sigurno da ne možemo verovati Konu, Vučiću i Lončaru na reč – naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, ovo je pitanje zdravstvene bezbednosti nacije o kojem, kako je naglasio, ne može da odlučuje “jedna kriminalna vlast koja trguje oružjem i drogom, pa čak krade i na nabavci respiratora i maski“.

Možemo zamisliti koji stepen korupcije nas tek čeka u sferi nabavke vakcina kao pre nekoliko godina i nepotrebno nabavljenim neproverenim vakcinama u vezi sa svinjskim gripom. Ne vidim zašto bismo dozvolili da se to ponovi. Iako podržavam civilizacijsku medicinsku tekovinu imunizacije protiv zaraznih bolesti, to ne znači da svako može da nas vakciniše bilo kakvim neproverenim vakcinama, da to radi metodom prisile i još se na tome bogati – istakao je lider Dveri.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU bolnici 155 kovid pacijenata, na respiratorima njih 10
Sledeći članakU Čačku šest novozaraženih koronavirusom, Ivanjica i dalje žarište

5 KOMENTARA

  1. Bosko, daj malo oladi.
    Ti verovat sve znas. A ne znas da tako unosis teorije zavere u narod i huskas ljude sve u cilju vlasti. Ali tako se na vlast ne dolazi druze moj. Imao si priliku da normalnom politikom steknes neki ugled, ali si to poverenje iskoristio na pogresan nacin i zbog toga sve vise tones. Sada je kasno da se vratis u kolosek na politickoj sceni i zato ti je moj savet da svoju inteligenciju i pamet koju realno imas usmeris na neku drugu stranu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here