Obradović: Niko od predstavnika bivšeg režima ne može da pobedi Vučića, to nije uvreda nego matematika

11
859

ČAČAK – “Ja razumem da veliki broj birača želi jednu opozicionu kolonu, ali ona ne može biti napravljena na silu. I ne može biti napravljena, što je posebno važno, na neravnopravnim osnovama. Nema monopola u opoziciji, posebno ne može da ga drži niko od lidera bivšeg režima. Ako hoće pošteno i ravnopravno da se dogovore, tu sam. Ako neće, biće dve kolone, nema nikakvih problema“.

Ovo je u emisiji “Novi dan“ televizije N1 izjavio lider Dveri Boško Obradović. On je ponovio da je ključna poruka da „neće biti privezak i sluga ni Aleksandru Vučiću, ni Draganu Đilasu, niti bilo kome drugom“.

Govoreći o odluci o samostalnom izlasku na izbore, on je naveo da “se ne vidi ozbiljnost u opoziciji da se bilo šta promeni“, pa se zbog toga Dveri pripremaju za takav način izlaska na predstojeće izbore.

Mi smo rekli da nam je dosta zamajavanja sa vlašću i sa opozicijom. Vreme curi. Ostalo nam je šest meseci do izbora, i krenuli smo time da se bavimo, jer ne vidimo alternativu tome… Idemo na izbore bez obzira na otežavajuće okolnosti – pojasnio je Obradović odluku o izlasku na izbore.

Komentarišući eventualnog zajedničkog opozicionog predsedničkog kandidata, on je rekao da Dveri neće podržati kandidata koji ima potpuno suprotne ideološke stavove, kao i da bi na taj način “izdali njihov program“.

Kako da podržimo kandidata koji se zalaže za priznanje lažne države Kosovo? Kako da podržimo kandidata koji smatra da se u Srebrenici desio genocid i da je vrh Republike Srpske za to odgovoran? Kako da podržimo onog ko se zalaže da Rio Tinto otvori rudnik litijuma – zapitao je, između ostalog, lider Dveri.

On je ponovio tezu da “ne može niko od predstavnika bivšeg režima da pobedi Vučića na predsedničkim izborima“.

To je matematika, to nije uvreda za bilo koga – tvrdi Obradović i dodaje da Dveri podsećaju na DSS u vreme izbora koji su prethodili petooktobarskim promenama.

Moje kolege iz opozicije imaju problem da podrže jednog novog Vojislava Koštunicu koji može da pobedi Vučića – naglasio je Obradović i izbegao da direktno odgovori na pitanje da li misli da je on “taj novi Vojislav Koštunica“.

Izvor: N1, Morava info

Prethodni članakČačanka i Ivanjičanka preminule od posledica korona infekcije
Sledeći članakOd 1. januara porez na automobile plaćaće se po godištu, a ne po kubikaži

11 KOMENTARA

  1. Ne mrzite vi Boška Obradovića i Dverii zato što su najgori, nego što su najbolji. Deset godina se oni bore za narod i državu . Vi se borite za one koji su sa vlasti pljačkali lokalne samouprave i državu , a preko kojih ste vi imali raznorazne koristi. Narodu je dosta vas i nadu polaže u Dveri i Boška.

  2. Deset godina Vučićeve vladavine obeleženo je sledećim : Izdržava političke roditelje Šešelja i Nikolića, učvrstio je jedinstvo komunista i radikala koje traje 25 godina, Republičku i lokalne vlasti formirao je od kukolja Miloševića, Šešelja, Draškovića, Dinkića, Koštunice, Đinđića, Karića. Deset godina se oni bogate i bahate dok narod siromaši i propada. Ma kakva bila opozicija, treba sprečiti dalju vladavinu Vučića jer će sa njim još gore doći. Uostalom videli smo kako se vlast menja u mnogim državama. Tako treba i mi da promenimo vlast.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here