Obradović: Nisam prekidao štrajk glađu, očekujem da SZS bude u aktivnom bojkotu

2
347
Foto: N1

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obadović izjavio je da je jutros od 7.00 ponovo na stepenicama Skupštine Srbije, pošto je noć proveo u poslaničkoj kancelariji, kako je i ranije najavio, i da nastavlja štrajk glađu koji nije ni prekidao.

On je u izjavi za agenciju Beta odbacio tvrdnje Srpske napredne stranke da je u Skupštini uzimao hranu, podsetivši da nije moguće ništa uneti u zgradu, a da to ne proveri služba obezbeđenja koja, po njegovim rečima, može da „posvedoči da je laž“ da je uneta hrana.

Teško je proceniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovde, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio – rekao je Obradović.

Kako je naveo, „tražio je jednu krajnje razumnu i konstruktivnu stvar, a to je razgovor vlasti i opozicije“ koji, kako je dodao, ne može da organizuje predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, jer on za opoziciju nema više nikakav autoritet niti mu se može verovati.

On je naveo da to mora biti neka neutralna ličnost, mimo politike, oko koje obe strane imaju saglasnost da može da pozove da se razgovara, dodajući da je spreman svakog trenutka da se odazove pozivu na razgovor u tom slučaju.

Prema njegovim rečima, cilj razgovora je odlaganje izbora na šest meseci, jer za njih sada nema „ni zdravstvenih ni demokratskih uslova“.

Na pitanje kakva je reakcija ostalih članica Saveza za Srbiju na njegov zahtev za aktivan bojkot izbora, on je rekao da očekuje „pozitivan“ ishod tog zahteva, jer „sedenjem kod kuće i ćutanjem ništa ne može da se promeni“.

Posetili su me Željko Veselinović, Dragan Đilas, Borko Stefanović, koji su mi pružili podršku, a predsedavajući SZS Janko Veselinović je rekao da će danas doći – rekao je Obradović.

On je naglasio da nije nikog pozivao da mu se ovde pridruži, pogotovo ne u štrajku glađu, ali poziva sve na aktivnu bojkot kampanju za odlaganje izbora, napominjući da svi imaju obavezu da jedinstveno nastupe.

Izvor: Beta

Prethodni članakKon: Vreme da se vratimo životu, krajem maja počinju dani bez ijednog novog slučaja zaraze
Sledeći članakOd početka epidemije uzeto 1.623 uzorka od osoba iz Moravičkog okruga

2 KOMENTARA

  1. Boško Obradović najbolje pokazuje kako izgleda Vučićeva mašina laži. Boško udario Gocu Uzelac, LAŽ. Boško udario Rističevića, LAŽ. O poštenju pričaju Vučić, Čeda, Željko Mitrović, Dragan J. Vučićević. Hoće Boška u zatvoru kako bi oni i ostala Vučićeva kamarila uzimali koliko im treba. Neće da može.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here