Obradović: Novi saziv skupštine biće Vučićeva verzija Saveza socijalističkog radnog naroda

4
336

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović ponovio je da taj pokret potvrđuje odluku da će na svim nivoima bojkotovati izbore zakazane za 21. jun, zbog toga što su oni, kako je naveo, nedemokratski, protivustavni i rizični po zdravlje stanovništva.

Prema njegovim rečima, bojkot izbora je jedini način da se dođe do pravih, slobodnih i poštenih izbora.

Učestvovanjem na izborima daje se veštačko disanje nedemokratskom režimu. Posle 30 godina od ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema iznova prelazimo u jednopartijski sistem i ukidamo demokratiju u Srbiji. Ne želimo ni na koji način da potvrđujemo da je stanje u Srbiji normalno, jer nije. Bojkotovanjem izbora pokazaćemo principijelnost u politici, da smo ostali verni potpisu koji smo stavili na sporazum sa narodom – naveo je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Obradović ističe da je ono što radi Savez za Srbiju odbrana demokratije, Ustava, slobode medija i borba za slobodne i poštene izbore, do kojih može dovesti jedino bojkot.

Lažni izbori 21. juna samo će produbiti krizu u kojoj se nalazi naše društvo, a ta kriza će, uveren sam, rezultirati novim vanrednim parlamentarnim izborima, jer će ta skupština i ta vlada biti neodržive. Zato smatram da je prava borba protiv ove vlasti bojkot nastupajućih izbora. Neka se Vučić na njima igra sam, neka uđe sa 100 posto i svoje vlasti i svoje opozicije u tu Narodnu skupštinu, neka glumi demokratiju, ali će svima biti jasno da je to Savez socijalističkog radnog naroda, jednopartijska skupština sa nekoliko različitih lica i klovnova postavljenih od strane Aleksandra Vučića – naglasio je lider Dveri.

On je najavio da če postaviti pitanje predstavnicima Evrope i SAD zašto podržavaju “diktatora kao što je Vučić“.

To će biti veliki test i za taj Zapad koji se toliko predstavlja kao demokratski, koji je toliko puta ovde dolazio da nas prosvećuje i objašnjava nam šta je demokratija. Evo im prilika da nas uvere da li su na strani diktatora ili demokratije. I ne bi bilo prvi put da zapadne zemlje između demokratije i diKtature, zbog raznih geopolitičkih interesa, biraju diktatora, a žrtvuju demokrratiju – zaključio je Boško Obradović.

Predsednik političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević istakao je da svi oni koji izlaze na izbore indirektno pomažu Vučiću da preda Kosovo.

Smatram da je bojkot državotvorna strategija SzS, jer se time oduzima legitimitet izdajniku koji želi da preda Kosovo i Metohiju – naveo je Dimitrijević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvo su najplaćeniji državni funkcioneri u Srbiji
Sledeći članakSabor trubača u Guči ipak u avgustu

4 KOMENTARA

  1. Gos.Dimitrijevicu Kosovo je prazna prica.Nego da te pitam kad si zadnji put bio na svetoj Srpskoj zemlji.A za Boska pitanje jel ti tu pricu Milisav ispricao.

  2. Cenim požrtvovanost gospodina Obradovića u borbi protiv Vučićevog režima, ali smatram da je bilo bolje da se opozicija ujedinila i zajedno izašla na izbore na svim nivoima. Uveren sam da bi osvojili 30 posto u republici i da bi pobedili u nekim gradovima i opštinama. Ko da čeka još najmanje dve godine do predsedničkih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here